Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha kora hajnalban indulna a...

Ha kora hajnalban indulna a gépem, vidékiként éjszakázhatok a reptéren?Egyedül, nőként ez mennyire lenne biztonságos?

Figyelt kérdés

jan. 20. 20:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%
A transitban nem lehet éjszakázni, nem enged be a kapu egy nappal előtte. Kint a landsideon kell tölteni az éjszakát. Én egyszer csináltam, én is vidéki vagyok. Különben voltak csomóan rajtam kívül. De az biztos, hogy hotelszoba jobban megéri. Éjszaka is járnak buszok.
jan. 21. 14:17
 12/16 anonim ***** válasza:
75%
11.es, pontosan igy van. Es azzal is kell szamolni, hogyha egyszer bescanneled a beszallokartyan levo QR-kodot, es a kapu nem enged be, utana uj beszallo kartya kell majd a check-in desk-tol.
jan. 21. 14:23
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat! Nem tudtam, hogy éjszakánként is közlekednek buszok. Akkor gondolom kora hajnalban szintén, így akár meg is szállhat az ember valahol.
jan. 21. 23:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Itt találod a 200E menetrendjét:

[link]

jan. 21. 23:32
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én hajnali 3-kor csekkoltam ki a hotelból a belvárosban és 4-re simán a reptéren voltam.
jan. 22. 06:02
 16/16 anonim ***** válasza:

Ahogy már írták, lehet a reptéren aludni, sokan szoktak is. Nem feltétlenül kényelmes/pihentető, de kivitelezhető. A reptér alapvetően biztonságos, még a biztonsági ellenőrzésen kívüli része is. Sok a biztonsági őr, meg általában az ember is és minden be van kamerázva. A megélhetési tolvajok nem szeretnek ilyen közegben dolgozni - ha mégis, akkor is inkább a nappali tömegben teszik, nem éjszaka, amikor sokkal feltűnőbb, bárki bármit csinál.

Viszont az alkalom szüli a tolvajt, ha könnyen hozzáférhető helyen feltűnően elől hagysz értékeket alvás közben, akkor azért simán lenyúlhatja egy a lehetőséget meglátó utas is és mire észreveszed, már lehet, hogy egy másik országban jár. Sokkal kisebb a valószínűsége, mint bárhol máshol, de azért jobb az óvatosság. A legnagyobb veszély, hogy amire nem figyelsz, azt elhagyhatod.

A biztonsági ellenőrzés utáni részen inkább vannak kényelmes székek, korlátozott számban akár fekvő alkalmatosságok is. Az ellenőrzésen kívüli részen sokkal kevesebb a szék/pad, de találkoztam már ott is néhány fekvő székkel is a két terminált összekötő folyosón. Sokan szoktak a földön is feküdni.

A reptéri buszoknál érdemes nagyon odafigyelni rá, hogy két féle reptéri járat van, amiknek nagyon eltér egymástól a menetrendje, útvonala és a legtöbb útvonaltervező, amivel találkoztam, általában csak a drágább gyorsjáratot szokta felkínálni a rövidebb menetidő miatt, viszont ezért többet kell fizetned. Az olcsóbb lehetőséget kimondottan nehéz kikönyörögni az útvonaltervezőkből, ezért aki nem ismeri a közlekedést, az rosszabbul járhat.

A 100E gyorsjárat a belvárosból 1-2 megállóval közvetlenül, valamivel gyorsabban visz ki a reptérre és éjszaka is közlekedik, de ritkábban. Viszont semmilyen napi, heti, havi bérlet nem érvényes rá, mindenképp egy elég borsos árú külön jegyet kell rá váltani 2200 Ft-ért.

[link]

A sokkal olcsóbb 200E járat Kőbánya-Kispest végállomásról jár. Odáig metróval tudsz eljutni. Sok megállója van, így valamivel tovább tart az út, viszont erre a buszra érvényes a többi járaton is használható összes napi, heti, havi bérlet és ha jegyet váltasz, akkor is csak 450 Ft járatonként (metrók közti átszállásnál nem kell új jegyet használni). Éjszaka is közlekedik, de ritkábban, mint a másik.

[link]

jan. 28. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!