Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ez így csalás, vagy kiskapu?...

Ez így csalás, vagy kiskapu? Szabad ezt kivitelezni repülőútnál?

Figyelt kérdés

Több ilyet is találtam.

Írok egy példát.

Graz-Párizs (Zürich átszállással) 196€

Graz-Zürich (átszállás nélkül) 242€

Tehát, ha Zürich-be akarok menni, megveszem a párizsi jegyet aztán az átszálláskor direkt lekésem a repülőt.

Senki nem fog számon kérni vagy valami, igaz?

A repülő meg úgysem vár senkire.

Köszi a válaszod.

tegnap 00:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

Megteheted. Senki nem fog számonkérni.

A repülő valóban nem vár, repül nélküled.

tegnap 01:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak odaút vagy retúr?

Nézegettem a swiss oldalát, de csak odaútnál nem láttam ilyet, hogy olcsóbb lenne.

Retúrnál meg megszopod, mert elbukod a visszautat.

Feladott poggyászt sem tudsz így vinni, mert azt átrakják a másik gépre és elviszik Párizsba.

Feljelenteni valószínűleg nem fognak, de pl. hűségprogramból kizárhatnak.

tegnap 01:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon kicsi esély van, hogy ez így összejön. Mint egy hiba a mátrixban. Ha megtörténik ki lehet használni. Igazából semmi más nem történik, minthogy megvan a jegyed de nem repülsz. Nálam is volt ilyen,csak átazállás nélkül.
tegnap 02:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyben vetted az oda-vissza jegyet, akkor ha nem utazod végig a távot, a visszaútra már nem lesz érvényes a jegyed. Ezt direkt az ilyen kiskapuk miatt vezették be a légitársaságok.
tegnap 08:07
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

skiplaggingnek hivjak.

Oda-vissza jegynel a visszautat bukod

tegnap 09:32
 6/11 BeefEater ***** válasza:
75%
Ha csaj egyirányú jegyed van és nincs feladott csomagod, akkor működik. Egyszer. Utána van, hogy kitilt a légitársaság.
tegnap 11:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
En már csinaltam egyszer ilyet. Sao Paulo-bol akartam repulni Lisszabonba, de Sao Paulo- Porto (lisszaboni atszallassal) olcsobb volt. Feladott poggyaszom is volt, es check-in-nel megkertem a csajt Sao Paulo-ban, hogy Lisszabonban hadd vehessem fel a csomagom. A porto-i jaratra, pedig egyszeruen nem szalltam fel. Nem mondanam csalasnak, inkabb kiskapunak, bar a legitarsasagok tenyleg nem szeretik.
tegnap 14:11
 8/11 BeefEater ***** válasza:
100%
Megtaláltam a cikket: A Lufthansa konkrétan beperelt ezért valakit: [link]
tegnap 14:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Azutan vissza is vonta a megnyerhetetlen pert (amit elso fokon elutasitott a birosag)

[link]

tegnap 14:34
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
8-as, erre a esetre emlekszem, es bar nem irja a cikk (vagy lehet az egy masik story volt), de a csavo ugy bukott le, hogy vett egy masik jegyet a Lufthansa-nal ugyanabban az idopontban, amikor a csatlakozo jarata is ment (amire ugye direkt nem szallt fel). Egyeb esetben, nem tudom, hogy egy legitarsasag, hogyan tudna bebizonyitani, hogy az adott utas direkt nem szallt fel a gepre, es emiatt perelni. A mekiben sem vagy koteles meginni a kolet, csak mert menuben olcsobb a szendvics. Tudom, mas a ketto, de megis.
tegnap 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!