Ha retúr jeggyel akarok utazni Olaszországba, és visszafelé fel szeretnék pakolni néhány cuccot (ruhákat ismerősöknek), akkor hogy lehet ezt a legjobban kivitelezni ?
A repülőtársaság oldalán van olyan lehetőség, hogy csak visszafele használok feladott poggyászt, így nem kell kétszer fizetni (12.600+9.950 ft), hanem visszafele egyszer 9.950ft-ot.
Viszont így hogyan működik ?
A sima 10 kg-s bőröndöt fel tudom rakni ingyen a repülőre, s majd csak visszafelé lesz megpakolva ?
Vagy odafele fel sem vihetek semmit és majd Olaszországban kell vásárolnom egy bőröndöt és majd csak azt fogom tudni felvinni ?
Mert ilyen esetben rosszabbul jön ki az ember...mármint amikor bőröndöt akartam vásárolni 10.000 forint környékén csak alkalmi vételeket találtam, azokat meg rendre elvitték.
Tehát ha úgy állítom be, hogy csak vissza akarok 10kg-s poggyászt vinni, akkor egyszer 10.000 ft, aztán kint vásárolok minimum 20.000ért bőröndöt, s majd csak így tudom felvinni ?
Vagy megveszem oda vissza a poggyász lehetőséget és fizetek kb 23.000ft-t ?
Vagy létezik olyan, hogy megveszem csak vissza poggyásszal és üresen fel tudom adni ingyen a nagyméretű bőröndömet és majd csak visszafele pakolom meg ?
Hogy működik ez ?
Köszönöm szépen!
Nincs olyan, hogy ha üres a bőrönd akkor ingyen fel tudod adni.
A jegyhez meg van határozva, hogy hány darab és maximum milyen tömegű poggyászt vihezsz magaddal. Ha ebbe a limitbe beleférsz, akkor azon belül vihetsz üresen is bőröndöt. Például ha a a jegyhez jár egy darab poggyász, amit felvihetsz a fedélzetre, az lehet üres, de másik poggyászt akkor már nem vihetsz, mert akkor már kettőt vinnél.
Ha nem férsz bele ebbe a limitbe és még egy poggyászt magaddal akarsz vinni, akkor azt ki kell fizetni, ha üres, ha nem.
Úgy értem, hogy a jegyhez jár egy ingyenesen felvihető poggyász (nem erről van szó, mert azokba olyan dolgokat raknék, amik arra a pár napra kellenek majd nekem), illetve lehet felvinni 10kg-20kg-32kb bőröndöt is.
A 10kg-s a 9.950-ft, a többi meg még drágább természetesen, nem emlékszek a pontos összegekre.
Tehát...
Ha meg tudom úgy venni a jegyemet, ami retúr jegy, hogy CSAK vissza akarok hozni egy 10kg-s bőröndöt (erre fel van tüntetve a lehetőség) akkor az hogyan zajlik ?
Erre hoztam fel a három lehetséges opciót, mert nem tudom, hogy ez hogyan működik.
Ez a duffel bag dolog nem annyira rossz ötlet, de ha belerakok 1-2 nagyobb darab ruhát, mint pl bőrdzseki vagy kabát, akkor nem túl sok minden férne bele ilyesmibe, plusz nekem nincsen ilyenem sajnos és ahogy néztem az árakat a neten elég borsosak voltak, 10-15 ezernél kezdődtek.
És mivel nekem van egy 72x45x22-es bőröndöm, abban biztosan elférne több ruha meg más egyéb is.
Tehát igazából annyi, hogy bőröndöm van, elég jól meg lehet pakolni és mivel 20+ ezer a bőrönd oda-vissza, VISZONT 9.950 csak vissza, ezért tettem fel a kérdést, hogy ezt hogyan lehet kivitelezni ?
Nem tudom mit néztél, de tessék:
Ingyen nem tudsz feladni üres bőröndöt. Opcionálisan felveheted az összes ruhát magadra.
Köszi 5, ez jó!
Ezt pont nem találtam meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!