Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Belekötnek, ha a Wizzair...

Belekötnek, ha a Wizzair carry-on bőröndöm 8cm-el magasabb a megengedettnél, de 5cm-el keskenyebb?

Figyelt kérdés

dec. 11. 19:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%

Nem kötnek bele, csak fizetned kell a plusz költséget.

Nem értem, miért olyan nehéz egyes embereknek felfogni, hogy a 30 cm az nem 40. Mivel a maximális méretet adják meg, nem lehet több felár nélkül.

dec. 11. 19:42
 2/19 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem kötnek bele, de aki sokat utazik (ráadásul fapadosokkal) azzal már bizonyosan minden, meg annak az ellenkezője is megtörtént, úgyhogy elméletileg bármi lehetséges. A kérdés szempontjából az mindenképp pozitív, hogy a keretnek - amibe bele kell férjen a carry-on bőröndöd - nincsen teteje, úgyhogy az, ha pár centivel kilóg belőle sokkal kevésbé feltűnő, mint ha mondjuk bele se fér.

(Ez már csak kiváncsiság: a magasságot értem, de azon kívül még két másik dimenziója van egy bőröndnek: a szélesség és a mélység. Melyiket hívod a kettő közül "keskenyebbnek"?)

dec. 11. 19:44
 3/19 anonim ***** válasza:
64%
Nem szoktak kötekedni. Kifizeted a büntetéstvés viheted a gépre nyugidtan.
dec. 11. 21:20
 4/19 anonim ***** válasza:
73%

Mivel nem felel meg az utazási feltételeknek, ezért igen, "beleköthetnek".

Ha "belekötnek", akkor nem viheted fel, csak feladott poggyászként adhatod fel borsos felárért.

dec. 11. 21:30
 5/19 anonim ***** válasza:
47%

Kettő hónapja utaztunk az említett légitársasággal Szardiniára.

Sem Budapesten, sem Cagliáriban nem nézték a kézicsomag méretét. Sőt, még a korábbi időből imert csővázas "méretsablon"-nal sem találkoztunk a reptereken. Nem akarlak semmiféle szabálytalanságra rábeszélni, de szerintem nem kell vele foglalkozni.

dec. 11. 21:50
 6/19 anonim ***** válasza:
87%
Szerencse kérdése. Van, hogy nem figyelik egyáltalán, de van, hogy szigorúan veszik, és húzós büntetést kell fizetned, hogy felvihesd a gépre.
dec. 12. 07:58
 7/19 anonim ***** válasza:
50%
Az sem mindegy melyik kézipoggyászról beszélünk, az ingyenesnél hamarabb "belekötnek", mint a priority esetében.
dec. 12. 13:24
 8/19 anonim ***** válasza:
54%

Carry-on bőrönd alatt gondolom a nagyobbik, priority-s csomagra gondoltál.

Ha az nagyobb, mint a megengedett és kiszúrják, akkor sehogy nem viheted fel. Csak feladottként mehet.

Ha az ingyenes hátizsák nagyobb, akkor a priorityt kell megvenned méregdrágán.

dec. 12. 14:07
 9/19 anonim ***** válasza:
46%

Muszáj vagyok azt mondani, hogy a válaszadó, aki ellazáskodja ezt a kérdést, hogy á, semmi különös, nem is figyelik az ellenőrző kerettel a méretet, az vagy hazudik vagy nem repûl Wizzair-el.

Akárhányszor repülök, a becheckolásnál 100%-ban megnézték mindenkinek, és sokaknak a beszállásnál még egyszer.

Ès ha kilógott a keretből a pici bőrönd 3-4 centis kereke vagy a kerék nélkülinek a fogója, nem engedték tovább az illetőt fizetés nélkül.

Az egyik köcsög Wizzair-es alkalmazott legutóbb azt is megcsinálta, hogy megtiltotta, hogy bárki is kicsit megnyomkodja a bőröndjét, vagy hátizsákját, hogy az becsusszanjon a keretbe. Azt mondta, hogy laza mozdulatal oda tetszik helyezni, és annak magától, lazán bele kell csusszanni a keretbe. Ezzel szívatott még 2-3 emberen. Miközben ilyen instrukciója azért nincs a légitársaságoknak.

A Wizzair egy nagyon sz@r légitársaság lett, mármint ami a földi kiszolgáló személyzetüket illeti.

A pilóták viszont jók, csak miattuk repülök a Wizzairrel. Régen meg csak kizárólag Malévval repültem. Én esküszöm a magyar pilótákra. Európában a legjobbak.

dec. 21. 22:14
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
#9 Ne kamuzz! Már csak azért sem lehet igaz, amit írsz, mert pont a Wizzairnél a kerekek és fogantyú nem számít bele a poggyász méretébe az üzletszabályzatuk szerint.
dec. 21. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!