Mallorcára repülök nemsoká, felvihetek a gépre két karton cigit? Bárhol megvehetem vagy a reptéren kell?
Figyelt kérdés
szept. 19. 06:12
1/9 anonim válasza:
EU-n belül általában max. 800 szál cigi szokott lenni az engedélyezett mennyiség.
Bárhol megveheted, nem kell a reptéren. (A reptéren annyival lehetsz előrébb, hogy mivel azt ott beteszik neked "duty free" zacsiba, így nem kell benyomorgatnod a táskádba, ha esetleg helyhiánnyal küzdesz.)
2/9 anonim válasza:
Figyeljünk oda a megfogalmazásra!
800 db már kereskedelmi mennyiség!
Vagyis 799-et vihetsz büntetlenül
A jövedéki termékek csak kereskedelmi mennyiségben adó és vámkötelesek. A jövedéki adótörvény szerint, már kereskedelmi mennyiségnek számít:
800 db cigaretta
3/9 anonim válasza:
2-esnek igaza van. Érdemes erre odafigyelni! 10ezer euró például a már bejelentendő mennyiség, vagyis 9999 eurót még nem kell, 10ezret már igen. Vámtiszt mondta nekem.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi!
szept. 19. 12:20
6/9 anonim válasza:
Szokjál le.
És tanuld meg, hogy az utazás nem arról szól, hogy a szaros cigidről kérdezősködsz.
8/9 anonim válasza:
Nagyjából 50 Ft per doboz az árkülönbség, 6 ajró alatt van egy doboz Marlboro, erősen kétlem, hogy ezért érdemes lenne két karton cigit hurcolni.
9/9 A kérdező kommentje:
Ajándékba vettem, én nem dohányzom.
Ott nem lehetett ilyent kapni.
Ki tudtam vinni gond nélkül.
okt. 6. 20:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!