Törölték már járatod? Mennyi idővel előtte értesültél róla? Ilyen esetben mi történik? Új jegyet kell vásárolnod, vagy áttesznek másik gépre?
Tehát a Ryanair fapados. A hagyományos társaságoknál ez jórészt másképp működik. Nekem volt már törlésem, de csak legacy társaságokkal. Legutóbb pl. Lufthansával, az USA-ban. Indultunk volna vissza, Frankfurtba és már sorakoztunk a beszálláshoz, amikor pittyegni kezdtek a telefonok és az ajtóban megjelent a személyzet és elmentek. Fél percen belül vagy 350 ember megértette, hogy törölték a járatot, majd azt is közölték, hogy műszaki meghibásodás miatt.
Aki nem helyi lakos volt, kapott fuvart egy szállodába oda-vissza, étkezési vouchert és ha ügyes volt és egyből a német ügyfélszolgálatot hívta, nem az amerikait, akkor ingyen átfoglalták a másnapi gépre. Később még járt a 600 eurós kártérítés is. Minden ment mint a karikacsapás.
A fapadosoknál úgy tudom fizetni kell az átfoglalásért és transzfert, szállást, étkezést neked kell szervezned, majd utólag térítenek. Velük az is a baj, hogy nem is biztos, hogy van másnapi gépük, van ahova hetente 2x-3x járnak és mivel a fapadosoknál nem létezik a légiközlekedési értelemben vett átszállás intézménye és rendkívül feszített körülmények között dolgoznak, nem is nagyon megy mindig olajozottan az átfoglalás.
Nekem wizzairnél volt, 1 nappal az indulás előtt.
3 választásom volt:
- átfoglalok másik járatra ingyen.
- visszakapom a pénzt.
- a vételár+20%-nyi wizz kreditet kapok, amit felhasználhatok 1 éven belül.
Mivel nem választottam az indulás időpontjáig, így automatikusan a 3. opciót kaptam.
Na de ez nem az a járattörlés ami igazán komoly gubancot okoz. Szinte rutinszerűen törölnek jövendőbeli járatokat a fapadosok, mert ez a stratégiájuk. Több járatot előre meghirdetni mint amennyit el fognak tudni indítani aztán fogadni a foglalásokat és majd mikromenedzselni ahogy közeleg az indulás dátuma.
Az az igazi probléma, amikor kinn vagy, jönnél haza és beüt a műszaki hiba vagy időjárás vagy egyéb vis maior.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!