Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Érvek a feladott poggyász...

Érvek a feladott poggyász mellett és ellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok, azzal kezdeném, hogy szoktam repülni, de bőröndöt sosem adtam még fel. Eddig mindig elfértem a kis kabinbőröndben, amit még fapadra is fel tudtam vinni elsőbbségit véve. Viszont most tervezek egy utat, amihez picit több cuccra lenne szükségem és felmerült, hogy kéne venni feladós poggyászt. Igazából soha nem is csináltam még ilyet, de gondolom, túl nagy ördöngösség nem lehet, csak eggyel többször kell sorbaállni a reptéren. Viszont mivel nem vagyok hozzászokva, biztos van egy csomó olyan szempont, ami nekem eszembe se jut ezzel kapcsolatban. Írjátok le, kérlek, hogy ti miért szoktatok vagy nem szoktatok feladni bőröndöt, mi lehet az előnye vagy a hátránya. Már a nyilvánvaló dolgokon kívül, hogy mondjuk a bőrönd hozzáadása többe kerül, időt igényel a feladása, elveszhet vagy megsérülhet.

Minden segítséget előre is köszönök!

aug. 31. 22:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nincs benne semmi rejtett előny vagy hátrány, csak a "nyilvánvalók". Mivel én ha repülök, legalább 1 hétre megyek, nem férnék el a kicsi csomagban, így mindig adok fel bőröndöt. Egyszer "veszett el", de akkor is ott volt a reptéren, csak másik szalagra rakták. Amióta be lehet csomagoltatni, én be szoktam, már amelyik reptéren lehet.
aug. 31. 22:34
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Tulgondolod. Ha kell a feladott akkor vegyel. En szinte mindig feladottal utazom (sator, halozsak stb), meg soha nem veszett el. A hatranya annyi hogy leszallasnal meg kell varnod mig megerkezik, ez kb 10-20 perc tobblet idot jelent.
aug. 31. 22:35
 3/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek! De ha valakinek még eszébe jut valami ezzel kapcsolatban azt szeretettel várom.
aug. 31. 22:42
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
10-20 percnél több is lehet, ez reptérfüggő. Nyilván előnye, hogy tehetsz bele olyasmit, amit a másikba nem, üveg bor, teljes flakon naptej, stb.
szept. 1. 00:12
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
En jobban szeretem feladni, kenyelmesebb, a csomagolasnal nem kell figyelni a folyadek es egyeb korlatozasokra. Ha nem szallsz at, szinte biztos hogy nem fog elkeveredni. Kicsit korabban kell kimenni a repterre ez teny, illetve erkezeskor varni kell ra. Amugy a sorbanallas sem biztos a feladasnal, egyre jobban kezd elterjedni hogy automatanal kell feladni a poggyaszt, itt Budapesten nem (hirtelen nem is tudom van-e itt automata), de Londonbol, illetve Dohabol hazafele jovet elhajtottak a check-in pulttol, hogy csinaljam meg az automatanal a csomagfeladast. Persze van szemelyzet, aki segit ebben, ha nem tudod hogyan kell.
szept. 1. 02:08
 6/21 anonim ***** válasza:
69%
5.-s de Budapesten is van automata, kb 5 perc feladni, ket hete hasznaltam
szept. 1. 06:37
 7/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kezdtek meggyőzni, lehet hogy kipróbálom. Embernél, hogy tudjam milyen az, mielőtt végleg megszűnik ez a lehetőség. :)
szept. 1. 08:13
 8/21 anonim ***** válasza:
69%

Mellette: annyi cuccod van, ami nem fér el egy hátizsákban.

Ellene: annyi cuccod van, ami elfér egy hátizsákban.

szept. 1. 09:32
 9/21 A kérdező kommentje:
#8 hát ja. :) Amúgy elsőbbséget 2 éjszakánál hosszabb utaknál mindig szoktam venni, szóval kabinbőröndöm is lenne a hátizsák mellé, de azért az se nagy. Nyaralni mentem már így egy hétre, de a nyári cuccok, pólók, rövidnadrágok alig foglalnak helyet, ha meg kimosom őket hamar megszáradnak, már csak a meleg miatt is. De most téli útról van szó. Nem lehetek egy hétig ugyanabban a pulóverben. A réteges öltözködés meg jól hangzik, de azért a sok vékony réteg is foglal egy csomó helyet.
szept. 1. 12:59
 10/21 anonim ***** válasza:
Na, tök ügyes vagy, nekem még egyszer sem sikerült nyaraláskor, kiránduláskor úgy pakolnom, hogy ne feladott bőrönd legyen a vége. 😂 Budapesten most már több légitársaság üzemeltet önfeladós automatákat. Tényleg 5 perc az egész. Mérlegre rá kell állítani a bőröndöt, az appon velül kettőt kattintani, majd nyomtatja a cetlit, amit egy ottani segítő ráragaszt és kész. Ha nincs automata az szívás tud lenni, mert ki kell várni a sort. Nekem olyan utasbiztosításom van, ami a bőröndre is kiterjed, tehát ha az rongálódik vagy ha nem érkezik meg, akkor X euróig vehetek magamnak ruhát, piperecuccot, amit a biztosító áll. Van egy bőröndmérlegem, azzal mindig előre ellenőrzöm a súlyát, így nem ér meglepetés, eddig mindig belefértem a keretembe.
szept. 1. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!