Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Halálfélelem repüléstől,...

Halálfélelem repüléstől, utazástól?

Figyelt kérdés
Nemsokára utazunk és újra előjött a félelmem. Már nem csak a repüléstől, hanem a reptérig tartó autóúttól is félek (3.5 óra). Van valami gyors és hatásos dolog, ami ha nem is megszűntetni, de enyhít az esetleges pánikon?
aug. 1. 06:58
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Nyugtatónak hívják azt, amit keresel.
aug. 1. 07:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is félni szoktam (a repüléstől alapból is rettegtem mindig, hiába tudom, hogy butaság, az autóban meg főleg a balesetünk óta, amiatt "megértem magam"), de én fejben helyre tudom magam tenni.

Igyekszem elterelni a gondolataimat, a kocsiban pl. nem nézek ki előre, csak oldalra, a tájat figyelem. A repülőn meg rövidebb utaknàl szerencsére gyorsan eltelik az idő, általában úgy kalkulálok, hogy a felszállás kellemetlenségei úgyis elvonják a figyelmem a sima félelemtől közel fél órára, landolás előtt meg kb. fél órával elkezdünk ereszkedni, és nekem onnantól jobb szokott lenni (van egy kis "most már csak letesznek valahogy-érzés" :)

Ezzel az okoskodàssal az idei bolgár nyaralásra szinte már élveztem az utat, mivel az egész repülőút alig volt 1 óra, azaz nem nagyon volt holtidő a le- és felszállás között :)

Persze mindenki másképp, mástól retteg, de neked nincs esetleg valami hasonló gondolatod a magad megnyugtatására?

Én utàlnám magam gyógyszerezni, ha nem muszáj (inkább bedobok egy felest indulás előtt 😀).

De amúgy az is egy erős érv, ami hatni szokott, hogy ha el akarok jutni valami jó helyre, akkor el kell viselni az utazást is... (2-2x voltam Ázsiában és Közép-Amerikában, szóval volt időm gyakorolni az agykontrollt 🙃).

Jó utat kívánok neked!

aug. 1. 08:17
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
Hetente kiírnak egy ilyen kérdést, lapozz vissza.
aug. 1. 10:20
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk ertem a felelmed, mostannaban eleg sok baj van a gepekkel, menet kozben szetesnek, kigyulladnak, rossz a hajtomu stb ido kerdese mig lesz egy lezuhanas vagy felrobbanas
aug. 1. 10:32
 5/6 anonim ***** válasza:
56%
A repülés statisztikailag a legbiztonságosabb módja a közlekedésnek. Minden két-háromszorosan túl van biztosítva. Nyilván ha lezuhan egy repülőgép, azzal tele vannak a hírek, és ez pánikot kelthet, de gondolj csak bele: miért vannak tele vele a hírek? Mert hírértéke van. Miért? Mert ritkán történik ilyesmi. A napi szinten előforduló autóbaleseteket eközben elintézik egy-egy mondattal a közlekedési hírekben, és csak azért számolnak be róluk egyáltalán, hogy aki arra akar menni, az kerüljön.
aug. 1. 11:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Ne félj a repüléstől !Én az elsőtől féltem nagyon,most már olyan mintha buszoznék.Csak a repülés élvezetesebb.
aug. 1. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!