Reptéri vonaljeggyel utaztatok már?
Kőbánya-Kispeströl, a 200E-re jó az országbérlet.
A 100E-re nem.
A 100E egy különleges reptéri gyorsjárat a belvárosból közvetlenül a reptérre. Csak a belvárosban áll meg néhány helyen és aztán megállás nélkül visz ki a reptérre.
Ez egy különjárat, külön jegyet kell rá venni mindenkinek 2200 Ft-ért. Erre a buszra nem érvényes sem a normál vonaljegy, sem bérlet, sem országbérlet, csak a saját jegye.
A 200E is reptéri járat, de annak nincs külön tarifája, érvényes rá a 450Ft-os vonaljegy, a 3000(?) Ft-os 10-es gyűjtőjegy, meg a BKV és országbérlet is.
A 200E abban különbözik a 100E-től, hogy nem a belvárosból közlekedik, hanem a KöKi busz végállomásról indul a reptérre. Kőbányára metróval tudsz eljutni és a metró végállomásról kb. 2 perc séta meg egy lépcsőzés az átszállás. Aztán a 200E busz egy csomó helyen megáll a reptér felé menet, így kb. 10-15 perccel lassabban érsz ki a reptérre, vagy be a városba, mintha a 100E közvetlen járattal mentél volna, cserébe sokkal olcsóbb ez a kevésbé kényelmes megoldás.
Hogy neked az egyszerűség és relatív gyorsaság megéri-e a majdnem 2e plussz költséget, azt neked kell tudni.
Én egyszer nagyon siettem, mert késésben voltam egy találkozóról a reptéren, ezért kifizettem kifizettem a 2200-at a reptéri buszért. Utólag már bánom. A találkozóm csúszott, belefért volna 10 perccel később odaérni.
Ha repülőhöz időre mész, akkor érdemes megnézni a menetrendet, hogy jár a másik busz és a metró, mennyit számít az a 10-15 perc különbség. Azzal is számolj, hogy most útfelújítások vannak a reptér felé vezető úton, így hosszabbak lehetnek a menetidők.
Ha belefér az életedbe, hogy 30-50 perccel előbb elindulj azért, hogy biztosan időben kiérj a reptérre, akkor lehet értelme a 200E-vel menni. A felújítás miatt 10-20 percet még a 100E-vel is ráhagynék, de mióta zajlik a felújítás nem jártam arra. Lehet túlparázás is és lehet kevés is. Nézz utána mások tapasztalatainak is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!