Európai fapadosok miért nem mennek a legnagyobb repterekre, mint London Heathrow, Párizs Charless de Gaulle, vagy Frankfurt?
Tudom, hogy drágábbak a reptéri díjak a társaságoknak, de nem fizetnék meg az utasok, ha beleraknák a jegybe?
Amerikában is pl megnéztem atlantai repteret, főleg csúcsidőn kívül ilyen no name pár ezres kisvárosokból érkeznek kissebb gépek sorba, pedig a legnagyobb reptér az USA-ban. Európában ez miért nem működik a nagy reptereken? Nyilván nem Sármellékre gondolok, hanem mondjuk Budapestről.
A tízes jól írta, én még hozzá tennék valamit:
A legnagyobb reptereken (például Heathrow vagy Amsterdam) leszállási slotok vannak (slot controlled). Ha nincs leszállási slotod nem mehetsz oda és kész. Tehát hiába akarna a Ryanair valamiért Heathrow-ra repülni, akkor sem tudna. A nagy reptereken hatalmas tolongás van a slotokért és egy jobb időpontban lévő több millió dollárba kerülhet.
USA-ban a legtöbb reptéren nincs ilyen megkötés (vannak kivételek azért), szóval ha üzletileg megéri a fapadosoknak egy nagyobb reptérre menni akkor meg tudják tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!