Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hogyan tudok eligazodni a...

Hogyan tudok eligazodni a reptéren?

Figyelt kérdés

Április elején elutazok Prágába, ma megvettem a repjegyet a Ryanair oldalán. Nagyon kezdő vagyok, még sosem repültem. Próbáltam utánanézni, de ez nekem kínai. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Azt láttam az oldalon, hogy online be tudok csekkolni, de ilyenkor ott megkapom a beszállókártyát? És akkor is oda kell mennem a check in pulthoz? Hol tudom a csomagomat feladni? Honnan tudom hova menjek a becsekkolás után (biztonsági ellenőrzés)? Vagy azt majd mondják ott? Légyszi segítsetek, mert nekem ez olyan mint egy labirintus. :-)

A válaszokat köszönöm!

2024. febr. 12. 18:56
1 2
 11/13 anonim válasza:
Ahány reptér annyiféle szokás, a többiek nagyon jól leírták a Ferihegyi sajátságokat. Én más repterekről szoktam indulni, (főleg brüsszeliről) de megfordultam már 12 reptéren és valóban elég "foolproof"-ok. Nekem a rutin a következő: poggyász/csomag feladás ha van (10 perc), biztonsági ellenőrzés (10 perc, max 30), kapu személyes megnézése (ha már ki van írva), étkezés (30 perc), várakozás egy csendesebb kapunál ahol sok a hely (nyílván egy debreceni reptéren nem releváns). Amint kapunyitás van attól függően megyek hova szól a jegyem. Ha ablak mellé akkor igyekszek sor elejére állni, ha folyosó akkor a végére. Vízet nem feltétlenül veszek magamhoz pluszba, nem olyan hosszúak az utak. Ha nagyon flexelni akarok akkor viszek saját budi papírt gépre. Első repülésnél én is eléggé paráztam, de 3-4 járat után sokkal otthonossab az ember.
2024. febr. 18. 21:03
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Mivel kérdező nem írta, hogy honnan hova megy, nehéz konkrét választ adni neki. Mivel még nem járt reptéren és magyarul ír, elég nagy a valószínűsége, hogy Budapestről fog repülni.

Ma hallottam a rádióban, hogy most télen Debrecenben összesen 2db Wizzair gép van és hét közben ki se nyitják a repteret, mert nem közlekednek (nyáron lehet hogy jobban felpörög, de azért durva).

2024. febr. 18. 21:17
 13/13 anonim ***** válasza:

Bécs is játszhat, nekem például autópályán pont ugyanannyi Ferihegy mint Schwechat. Bécsi reptéren egy csomó magyar dolgozik, még a securitynél is és sokszor nagyobb a járatválaszték és nem egyszer előfordult velem, hogy ugyanazzal a légitársasággal olcsóbb volt mondjuk egy USA célállomás Bécsből, mint Pestről. Arra figyelni kell, hogy a reptéri parkolás jóval drágább.

Érdemes a reptéri szakzsargont, feliratokat legalább angolul megismerni, mert az viszont a világ bármely repterén hasznunkra lehet

2024. febr. 18. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!