6 nap 5 éjszakára elég egy kézipoggyász?
Honnan tudjuk, hogy neked mi az elég?
Azt sem tudom, mit jelent neked a túrázás. Szandálban elcsattogsz a buszmegállótól egy kilátóig? Vagy magashegységben menetelsz 20-30 km-eket és sátrazol napokig?
Az sem mindegy mekkora vagy. Egy 50 kg-os nő lehet, hogy kényelmesen befér a hátizsákba, egy 2 méteres 120 kg-s férfinek az alap ruházatánál is rezeg a léc.
Először is mekkora a kézipoggyász?
A Wizzair-rel mész megint, csak Priority nélkül?
(Amikor mi nem fapadossal mentünk, a feladott bőröndöm volt akkora, mint mások kézipoggyásza, és nekik valószínűleg már egy "bálnájuk" fent pihent a gépen 😀).
Mi jártunk rövidebb nyaralásokra csak kézipoggyásszal, de szerintem 5 napos volt a leghosszabb ilyen (+nyár volt, olyankor amúgy is kevesebb ruha kell).
Ilyen esetben már az is sokat számít, hogy törölközőt kell-e vinned, és ha igen, mekkorát 😀
Szerintem az a biztos, ha nagyjából összedobálod a cuccaidat és belepróbálod a táskába.
Nekem csak úgy szokott elég lenni, hogy a szálláshelyen ( airbnb lakás ) volt mosógép. ( persze kézzel is lehet mosni )
De az igényeidtől is függ. Én pl. egy egész napos túrázás , vagy városnézés után másnap már azt a szoknyát- nadrágot sem veszem fel ami akkor rajtam volt.
Ezért keresek úgy szállást, hogy megoldott legyen a mosási lehetőség.
Szerintem a legjobb tanács, hogy készítsd össze, miket vinnél, pakold bele a táskába és nézd meg, hogy mekkora a mérete. Nincs ennél jobb megoldás.
Ismerek olyanokat, akik 3 váltás ruhával utaznak és mosnak magukra menet közben. Bármennyi időre elég lehet - csak legyen mosási lehetőség és hajlandóság.
Az is egy lehetőség, hogy néhány réteget magadra veszel, amíg beszállsz a gépbe, utána egy összehajtható hátizsákba átpakolod, amit leveszel, így sokkal több ruhát tudsz magaddal vinni, mint ami a kis kézipoggyászba belefér. Onnantól, hogy már a gépen vagy, nem nézik, hogy mennyi poggyászod van. Egyedül a gépre szállásnál nézik a csomagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!