Mi az oka, hogy a repülőt elölről hátrafelé töltik meg emberekkel?
Nem, ezt a zónás (Air France/KLM) és csoportos (Lufthansa) beszállítást módszert az utóbbi pár évben vették át az amerikaiaktól. Először a kisgyerekeseket szólítják (az USA-ban a katonákat, veteránokat is) aztán a business class utasait (Group 1-2) aztán a többit, 3-4-5. A business class utasai mindig a gép első üléseit foglalják el az ilyen kisebb gépeken, mert ez egy privilégium a számukra, előbb is fognak kiszállni. Általában a fapadosok szállítanak fel a hátsó ajtón is, mert ők nagyon ritkán fizetnek az utashídért és van olyan cég amelyik ráírja a beszállókártyára, hogy melyik ajtón szállj fel. Ha utashíd van, akkor csak az első ajtó játszik. Az USA-ban már tapasztaltam olyat, hogy a hátsó ülések feltöltésével kezdték, de most már egyre kevéssé jellemző. Biztos van más szempont is a feltöltésnél de általában engem többnyire a 3-as csoportba sorolnak mert mimd a SkyTeamnél, mind a Star Alliance-nál gold illetve silver szinten vagyok. Ritkán előfordul, hogy 5-ösbe tesznek fogalmam sincs miért.
Az igazi probléma az emberek butasága. Elér az üléséig és ott vége a világnak. Ő megérkezett. Szépen, kényelmesen elkezd pakolászni. A többiek le vannak tojva, neki még ki kell vennie a retiküljéből valamit, jaj a sálam még fölteszem stb. Azért buta, mert ő maga is késni fog, nem csak a többiekkel tol ki, hanem magával is. Voltam már olyan gépen, ahol majdhogy nem könyörögtek az utaskísérők, hogy kicsúszunk a slotból, ha nem ülnek le minél hamarabb.
A nagyobb gépeken sokszor van, hogy a business classnak külön ajtaja van, nem is találkoznak a turista utasokkal. Ősszességében azt kell mondanom, hogy az amerikai társaságok profibbak a gyors beszállításban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!