A ló mennyire tudja hátrafelé tolni a szekeret úgy értem hogy mit szól ahhoz ha komoly távokat hátrafelé akarunk menni?
Figyelt kérdés
2023. jún. 12. 12:57
1/14 anonim válasza:
Nem jó ötlet. Feleslegesen terheli a hajtásláncot.
2/14 anonim válasza:
Mit szól? Hát azt, hogy nyíííííííííííííííííha!
A lópaci tud hátrafelé lépdelni (de csak L alakban). Hátaslovat meg lehet tanítani hátrafelé lépni, de egy szekérrel elég bajos tolatni. Ha még irányt is kell változtatni, azt nem tudom elképzelni, hogyan. Kormány nincs rajta.
3/14 A kérdező kommentje:
Mint az utánfutót
2023. jún. 12. 13:27
5/14 anonim válasza:
Ha nem tud tolatni a ló szekérrel, mit tud csinálni a lovas, ha valami miatt úgy alakul, hogy csak tolatni lehet (pl bemegy egy zsákutcába és nincs hely a visszaforduláshoz) ?
6/14 anonim válasza:
5. Kifogják a lovakat és kézzel hátratolják.
7/14 A kérdező kommentje:
A lovat?
2023. jún. 12. 14:45
8/14 Majatom válasza:
Konkrétan azért nem tudja hátrafelé tolni, mert a szügyhám úgy van kialakítva, hogy kötéllel húzza a ló a szekeret. A kötelet meg nem lehet tolni. A rúdhoz is hozzá van kötve a ló, de az csak azért van, hogy irányítható legyen a szekér. Ennél a pontnál tudja valamennyire hátrafelé mozgatni a szekeret a rúdon keresztül, de az minimális, max. pár méter, mivel ilyenkor konkrétan a fején keresztül fejti ki az erőt a ló, így hamar elfárad.
9/14 A kérdező kommentje:
És ha verik?
2023. jún. 12. 14:53
10/14 anonim válasza:
#5 vagyok, köszi. Eddig nem gondoltam volna hogy nem lehet tolatni szekérrel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!