Akinek műtét miatt van orvosi fém a szervezetében! Hogy oldjátok meg a repülést?
Még soha nem repültem, nem tudom mi ennek a menete. Becsipog-e, kell-e igazolás, ha igen, honnan, hány nyelven, stb.?
Aki hasonló helyzetben van, és írna egy kicsit bővebben arról, hogyan oldható ez meg a lehető legkevesebb reptéri jelenettel, annak nagyon hálás lennék!
Köszönöm!
Sok ilyen kérdés volt már itt a gyakorin, már én is többre válaszoltam, keress vissza párat...
Egyébként én az elején belöktem még a zárójelentésem (combtörés miatt szegeltek), semmit nem fordítgattam, plusz igazolást se kértem sehonnan, gondoltam a latin szövegből kiderül, ami fontos.
Volt már, hogy besípoltam, de szerintem nem is emiatt, olyanlkor elkezdtem volna mondani, hogy mi van, de kb. oda se figyeltek, gyorsan végighúzták a testszkennert és már mehettem is.
Most jöttem haza Ciprusról, anyummal voltunk, aki szintén szegelt (családi hagyomány 🙃), semmi gond nem volt, el is felejtettem már, hogy ebből bármi probléma lehetne, egyikünket sem vizsgálgatták, fel sem tűnt nekik a fémünk. De a műtét óta megjártam már Korfut és Belize-t is (2 átszállás irányonként) korábban, szóval szerintem semmi okod aggódni.
En csak azt tudom, nincsenek bennem femek, szinte mindig becsipogok, pedig a melltartoim is atlagosak. A legreszletesebb vizsgalat is gyors es nem megalazo, marmint nem vetkozos.
Tudom, orvosi papirt vinni, stb.
Nekem is van fém implantátumom, nem hordok semmilyen papírt és még egyszer sem jelzett rá semmi.
Ha jelezne, akkor meg csinálnának egy ruházat átvizsgálást és mehetnék tovább (fals pozitív jelzés miatt ilyen már többször volt, de sosem az implantátum környékére jelzett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!