Akik idén már repültek wizzair-el, hallottam hogy felszállás előtt helyére szokott lenni hogy egymás mellett tudjanak ülni családok, ez idén is működik?
Ketten párommal repülnénk, azon gondolkodom, hogy vegyek-e jegyet vagy "egymás mellé jegyet" vagy ne?
Olvastam hogy úgy működik sokszor hogy a legiutaskisero is segít a helyelosztásban.
Akik már idén utaztak, mi a tapasztalat?
Egyébként tényleg, idén már kétszer is tapasztaltam, hogy a cabin crew szinte könyörgött az utasoknak, hogy üljenek már le mert addig nem tudja lejelenteni, hogy kész és addig a pilóták nem indulhatnak el a kaputól/parkolóhelyről.
A fapadosokon van ez a rögtön üléscserélgetős típus, de van egy másik is, nem csak fapadosokon, aki megérkezik a helyéhez és ott, mintha bevenne egy lassító tablettát, nekiáll pakolgatni, ja még ezt kivenni, ja még a pulcsimat levenni, ja még valamit a kabinbőröndből kivenni, ja, hogy ti hatvanan meg itt álltok mögöttem? Mit idegeskedtek, látjátok én milyen relaxed vagyok? Egyáltalán nem kapkodok, mert én már megérkeztem!
A cserélgetők vannak a fapadosokon, ezzel meg kell barátkozni, a hagyományosokon ritkább, ott főleg az üres helyekre, sorokba átülés dívik.
De a cserélgetők figyelmét felhívnám arra, hogy legyenek reálisak az igényeikkel. Ha számomra nem jár hátránnyal, akkor én cserélek szívesen, de ha azt várják, hogy az ablak melletti, vagy folyosós ülésemről üljek át egy középső ülésre két utas közé, hát már ne haragudjál, de a pofátlanságnak is van határa! Te vagy sz*rrágó, filléreskedő és ennek hátrányát én viseljem? Normális emberek persze képesek felmérni, hogy mit illik és mit nem, de vannak társadalmi együttélésre képtelenek, akiket életük végéig emlékeztetni kell, hogy nem egyedül élnek egy barlangban.
És nem biztos, hogy az iskolázottságtól függ.
Még tavaly történt, hogy én már ültem amikor hátulról megérkezett két nő akik előttem foglaltak helyet. Még csak közeledtek a helyük felé, amikor hangos kommunikációjukból már mindenki tudta, hogy egyikük a Pakson dolgozik az erőműben és mérnök. Az is nyilvánvaló volt, hogy erre nagyon büszke és nem bánja, ha erről több utastársa is megbizonyosodik. Na de ami ezután következett, olyat még csak a jútúbon láttam. Méltóságos asszony levette a blézerét és RÁTERÍTETTE AZ ÜLÉSE HÁTTÁMLÁJÁRA! Érted, belelógatta a pofámba. Merthogy a szűk helyen ez így működik. Természetesen végtelenül udvarias voltam amikor megkértem, hogy sürgősen orvosolja a helyzetet, mert nem szeretném én magam kézbe venni az ügyet, de világosan látható volt, hogy kedvességem ellenére még ő sértődött meg.
Ezt egyébként nem tudom, hogy képzelik emberek, hogy a repülőn hangosan kibeszélnek olyan dolgokat...
Eindhovenbe mentem, 2 sorral mögöttem ült egy orvos meg egy társa, aki szintén az egészségügyben dolgozott valamit. Házszámra pontosan meg lehetett tudni melyik kórház melyik osztályának osztályvezető főorvosa, mi a véleménye név szerint a kollégáiról, melyik iszik túl sokat, melyik hülyébb mint a segge, kinek a feleségét d*gná meg, kihez nem nyúlna bottal sem, a lánya középiskolájának melyik tanárát nem alkalmazná segédmunkásnak sem és ez így ment végig az úton. Nem kívánnám a doktor úr szövegének valóságtartalmát megítélni, de tényleg? Kés, villa egyébként megy?
Nekem pont kb. két hete volt egy rossz tapasztalatom. Kifejezetten vettem egy konkrét helyet, hogy az ismerősöm mellé ülhessek (ő külön vette a saját repjegyét, mert másmilyen bőröndöket vittünk, így nem lehetett az, hogy egy ember veszi meg mindkét ember jegyét).
A lényeg a lényeg, hogy hazafelé úton becsekkolásnál kaptam egy új beszállókártyát, amin egy sorral hátrébb ültettek. Még én voltam a szerencsés, mert másokat totál áttetek, távol az utastársuktól. Még óvodáskorú gyerekeket is eltettek a szüleik mellől! Aztán persze a fedélzeten a crew rendezkedett, hogy legalább a gyerekek kerülhessenek a szüleik mellé...
Megfogadtam, hogy ha Európán belül fogok repülni, akkor még egyszer nem fizetek extra pénzt a helyért, mert rohadtul nem garantálják a kiválasztott helyet. A Wizzair legalábbis nem, más légi társasággal még nem jártam így.
14
Inkább kamu válasz mint rendszerhiba.
Nekem még soha nem volt gondom a wizzel, vannak kedvezmények és általában olcsóbb is.
Összességében a ryan gagyibb szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!