Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Egyetlen egy darab kézipoggyás...

Egyetlen egy darab kézipoggyásszal tényleg el lehet utazni 4-5 napra igényes nőként?

Figyelt kérdés
Tényleg bele lehet férni? Ok, nem viszek nagy innivalót, meg teljes kiszerelésű sampont/tusit/stb, de ruhák, cipők, tisztasági cuccok, sminkek mind bele tudnak férni reálisan egyetlen egy kézipoggyászba?

2023. júl. 12. 17:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

5 napra mentünk Londonba a férjemmel 2 hátizsákkal.

Farmert felvesszük simán minden nap, mindennapra csak fehérnemű, meg felső + 1 pulóver kellett. Kabát rajtunk volt.

Tisztálkodószerekből kis kiszerelés, smink egy szempillaspirál, egy rúzs, papucsból a sima textil vendégpapucsot vittük, az kevesebb helyet foglal.

Nekem még a kistáska és egy plusz cipő is belefért a hátizsákba.

Nem tartom magunkat igénytelennek, de nem cipelem magammal a szekrényt

2023. júl. 13. 10:20
 12/16 winR ***** válasza:
Egyszerű: ki kell próbálni, mennyi ruha fér bele a bőröndbe. Nyár van, tehát gyanítom nyári ruhákat pakolsz, azokból meg elég sok belefér egy ilyen bőröndbe, plusz még akár 1-2 váltócipő is.
2023. júl. 13. 12:19
 13/16 anonim ***** válasza:
87%
Hát ha kabinbőröndbe nem férsz el egy 4 napos városnézésre, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Egy ekkora táskával és semmi egyéb cuccal utaztam 8 hónapig, amiben volt borneói dzsungel, indiai sivatag meg nepáli hegyek is, soha nem tudtam elképzelni, hogy mit raknak az emberek ilyen 23 kg-os tankokba.
2023. júl. 13. 17:56
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
3 ejszaka,4 nap,aprilisban,változekony időben,egy 25x30x40 hatizsakkal,belefert a kistaskam iratokkal,tolto,ilyesmik,3 polo,1 nadrag,fehernemu,papucs,pipere.Rajtam melleny,pulcsi,polo,nadrag.Többre nem volt szüksegem
2023. júl. 13. 19:49
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan azért, amit #10-es írt, hogy a feladott poggyász simán elkeveredhet, 2-3 napi fehérneműt, tisztálkodó szereket, gyógyszereket mindig érdemes a kézipoggyászba tenni, hogy minél kevésbé rázzon meg, amíg várnod kell a többi cuccodra.

Én rendszeresen utazom fapadosokkal. Nem csak az áruk, hanem a kedvező járat elosztásuk és időzítésük miatt is. Fapadosnál se szokott semmi gondom lenni vele, hogy beleférjek a megadott méretekbe. 3-5 napra akár a kisebb kézipoggyász is simán elég szokott lenni. Egyedül azért szoktam megvenni a plussz táskát engedő priority-t, mert általában fényképezőgépet, laptopot, akkumulátorokat és elég sok egyéb technikát viszek magammal, így könnyebb kihasználni a lehetőségeket.

A helytakarékos csomagolás titka, hogy először nagyon alaposan gondold át, hogy mi az amire tényleg szükséged lesz/lehet és minél kevesebb felesleges, vagy nélkülözhető dolgot vigyél magaddal.

Pl. A törölköző akár teljesen felesleges is lehet, mivel a legtöbb szálláson úgyis biztosítanak, tehát feleslegesen cipelnéd és általában elég sok helyet is foglal.

Szükség esetére mondjuk én mindig tartok magamnál törölközőt, de ez meg egy kis méretű, mikroszálas törcsi (Decathlonban pár ezer forint, de más turisztikai boltban se sokkal drágábbak), ami nagy víz szívású és kis helyen elfér. Szükség esetén akár a teljes testem meg tudom vele törölni, de általában inkább csak a homlokomat, meg kézmosás után a kezemet szoktam megtörölni vele.

Ha nem muszáj, inkább ne vigyél magaddal elegánsabb, gyűrődésre hajlamosabb ruhákat. Minél egyszerűbb, egymással jól kombinálható ruhákat válogass össze, hogy minél kevésbé okozzon gondot, hogy melyik nadrág/szoknya milyen felsővel illik össze. Ne vigyél magaddal egy teljes gyógyszertárat, csak a legszükségesebb vészmegoldásokat: fájdalomcsillapító, gyomorrontásra valami és amiket rendszeresen szedned kell, vagy gyakran előfordul, hogy szükséges meg szükség esetére egy sebtapasz. Ha netán megfázol, vagy bármi más nem várt dolog történik, akkor találsz ott is gyógyszertárat.

Sokat segíthet, ha egy valami több funkciót is el tud látni. Nőknél különösen, de még férfiaknál is nagyon praktikus leget egy kendő, ami sálként, árnyékolásra, fejvédőként, takaróként, de akár megfelelően felkötve még szatyornak, tárolóeszközként is jó lehet. Nőként akár szoknyaként, vagy felsőként is magadra tudod kötni ruhaként, de kiegészítőként derékon öv jelleggel, akár keresztbe is feldobhatja a ruhádat.

Sokan esküsznek rá, hogy felesleges külön sampont, hajbalzsamot, testápolót és tusfürdőt is vinni, mikor egy szappan ugyanúgy jó mindegyik funkcióra, sőt még mosni is lehet vele a ruhákat. Ráadásul a szappan szilárd, így nem terheli a biztonsági ellenőrzésen átvihető folyadék keretedet.

Az igényesség és a sminkelés erősen szubjektív tényező. Érdemes a smink szereket is minimalizálni, csak a legszükségesebbeket vinni. Sőt azon is érdemes lehet elgondolkodni, hogy feltétlenül szükséges-e bármennyi smink. Utazás során idő, hely és szükség is kevésbé lehet sminkre. Melegben jobban izzadsz, pláne a tengerparton még könnyebben elkenődhet, igazítani kell, könnyebben összekenheti a ruháidat, törölközőt, sőt akár a szemedbe is mehet, amivel még több gond lehet, mint amennyi haszna van.

Minél kisebbre hajtogatható dolgokat viszel, annál jobban tudsz a hellyel spórolni. Használd ki a rendelkezésre álló helyet, hogy ne a levegő foglaljon sok helyet a táskában - pl. cipők belsejébe pakolj zoknikat és egyéb ruhaneműket, ruhákat lapítsd ki, tekerd fel, hogy minél kevesebb levegő szoruljon a rétegeik közé és kevesebb helyen elférjenek.

Nagyon hasznosak a légkiszorítós, vagy kisebbre lezipzárazható csomagoló táskák (packing cube), amikkel akár harmadára le lehet szorítani a ruhák méretét. Nekem egy heti póló, zokni, boxer, de még mellettük egy vékony pulcsi is kevesebb helyet foglal, mint egy pár cipő.

Én ezt már túlzásnak tartom, de ismerek olyat, aki pl. mindennek levágja a nyelét akkorára, hogy még használható maradjon, de semmivel ne legyen hosszab annál. Fogkefe, borotva, kanál, minden kevesebb helyet foglal fele akkora nyéllel.

Női ruhák közül talán a melltartó lehet a legproblémásabb egy férfihez képest, főleg a vastagabb szivacsozásúak. Érdemesebb lehet sport melltartókat vinni, azok kevesebb helyet foglalnak és talán még kényelmesebbek is. Illetve az is lehetőség, hogy (akár több) bikinit viszel magaddal, azokat használod melltartóként is, így van nálad fürdőruha és fehérnemű is egy termékben. Szükség esetén meg bármikor könnyen mosható és hamar meg is száradnak.

2023. júl. 14. 16:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi fapadossal voltunk 3-5 napot több helyen, ráadásul tavasszal is, mikor azért több melegebb ruha kellhet, mégis befért minden, ami fontos.

Tényleg a variálhatóság és a helykihasználás a legfontosabb, na meg a mérlegelés, hogy tényleg minden vacakra szükség lesz-e.

Én rendszeresen hoztam haza nemhordott ruhákat, mikor rendes bőrönddel utaztam, de amikor muszáj volt, befértem a kicsi kézipoggyászba :)

Általában annak néztem utána, hogy milyen árak vannak az adott helyen, megéri-e megvenni piperecuccokból a drága úti verziót, vagy úgy jövünk ki jobban, ha helyben veszek valami gagyit, amit utána haza se hozok.

2023. júl. 16. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!