Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Repülőjegyet lehet reptéren...

Repülőjegyet lehet reptéren vásárolni készpénzzel? Ha igen akkor is ha több szár ezer forint?

Figyelt kérdés

2023. jún. 8. 18:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha van a légitársaságnak, jegyárusító/utazási cégnek irodája a reptéren. Én már vettem így. Nem mostanában volt.
2023. jún. 8. 18:35
 2/7 anonim ***** válasza:
46%

Van buszjegy, vonatjegy, de repülőjegy már nagyon régóta nincs.

Foglalás van, ami a légitarsaság online felületén történik. Tehát lefoglalsz egy helyet egy adott járaton és amikor online kifizeted bankkártyával, Paypal-el stb. online, akkor a foglalásod élesedik. Kapsz egy foglalási kódot és mindent ezután ez alapján intézhetsz. Ezután a gép indulása előtt magadott idővel jelzed a légitársaság felé, hogy valóban ott leszel az induláskor azzal, hogy online becsekkolsz. Ez azért fontos, mert különböző kategóriájú "jegyek" vannak, és van olyan, aminél ha mégsem mész, visszautalják a befizetett pénzt. Ezért csak akkor lesz végleges a foglalásod, ha be is csekkolsz. Ha nincs feladós csomagod, kész is vagy, ki is nyomtathatod a beszállókártyádat, ami tkp. jegyként szolgál, de sok társaságnál elég ha a telefonodon rajta van.

Készpénzzel a repülőtéren foglalást végezni nem tudsz.

De mi értelme lenne? Minek mennél ki a város szélére a pénzeddel, amikor otthon a fotelből elintézhetsz mindent és még otthon kiderül, hogy van-e hely egyáltalán arra a járatra.

Ha csak készpénzzel tudsz fizetni, valamilyen ezoterikus okból, akkor menj be egy utazási irodába és bízd meg őket az ügyintézéssel és majd ők elintézik, nyilván közvetítői díjért. Én is foglalok neked 300 ezer forintos helyet a gépre 400 ezer forint készpénzért csak szólj!

2023. jún. 8. 19:03
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Par evvel ezelott lekestem a gepem es muszaj voltam a repteren venni uj jegyet mert online mar nem lehetett a kovetkezo gepre foglalni. Mondjuk en kartyaval fizettem. Szoval lehetseges meg ma is a repteren megvenni a repulojegyet, vannak jegy pultok
2023. jún. 8. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:
33%

"Repülőjegyet lehet reptéren vásárolni készpénzzel?"

Vagyis a válasz: Nem.

2023. jún. 9. 07:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2023. jún. 9. 15:53
 6/7 anonim válasza:
61%

Dehogynem lehet. Ferihegyen is, a2. terminálon a 3. emeleten, a körfolyosón vannak a nagyobb légitársaságok jegyirodái. Jellemzően akkor fordul elő, hogy ott kell valamit intézni, ha valami rendellenesség történik, például törölnek egy csatlakozó járatot, vagy lekésed a gépedet. Lehet, hogy a készpénzre furcsán néznek, vagy csak eurót/dollárt fogadnak el, de tudsz a helyszínen jegyet venni. Na persze nem feltétlenül egy Ryanair vagy Wizzair esetében, de a nagy légitársaságoknál biztosan.

Az igaz, hogy normál esetben semmi értelme, mert nem is praktikus, és biztos, hogy drágább is lesz, mintha értelmes időben online megvetted volna.

2023. jún. 12. 00:48
 7/7 Meton ***** válasza:
78%
Általában feltöltik a létszámot és induláskor már nincs szabad hely. Természetesen olyan előfordulhat, hogy nem telik meg a gép, de ezt telefonon kérdezd meg és megmondják. Az üres helyet szerintem az utolsó pillanatban is megszerezheted, de ne menj ki a reptérre jegy nélkül, mert valószínűbb, hogy sehova nem mész repülővel. Mivel nem lesz jegy.
2023. jún. 14. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!