Milyen érzés elsőnek repülni?
Egy hét múlva repülők, nagyon félek.
Pánikbeteg voltam sokáig, szorongó típusú vagyok, az a baj hogy már hónapok óta kicsit gyomorgörcsöm van az egész miatt, már a fejemben 500x lejátszottam azt hogy mi lesz ha rohamot kapok a gépen..
És tudom sajnos hogy ha ilyenekre gondolok akkor tényleg azt is fogok..
Egyszerűen felakarok rá készülni, valahogy fejben átgondolni hogy mi várhat rám..
Én egyébként esküszöm hogy nem a lezuhanástól félek.
Igazából nem voltam még ilyen magasságban, nem néztem még ki úgy ki ablakon hogy ilyen mélység van alattam.
Ijesztő hogy egy 50 méter hosszú vasdarabban vagyok 10,000 méter magasan, egyszerűen belegondolok és nem érzem biztonságosnak, hiába hogy az
A felszállás kicsit fura, mert az átlag ember nincs olyan sebességhez szokva, ami a felszálláshoz kell, vagy magához a felszállás érzetéhez. De nem fáj vagy nem ijesztő, csak szokatlan. Kb mint amikor hullámvasúton van egy hosszabb emelkedő vagy lejtő, az a "liftező" érzés.
De onnantól hogy már elérte a repülési magasságot, kb mint egy buszozás. Ha nem nézel ki az ablakon, akár fel se tűnne hogy repülőn ülsz.
Ne az ablak mellett ülj.
Nekem súlyos tériszonyom van a hatodik emeleten, közben meg vihogva repülök (kedden repültem utoljára gond nélkül, és két hét múlva megyek megint).
A férjem kb ugyanezeket a mondantokat mondta. Egy darabig egy kevés (fél dl) alkohollal repült, ez oldotta a szorongását. De már neki sem kell.
És egyébként mennyi ideig tart amíg eléri az utazómagasságot a repülő?
Egyébként nekem még az M2-es metró mozgólépcsőn is előjön ez a dolog.. pl Széll Kálmánnál ahol nagyon hosszú.. amikor a közepén járunk a mozgólépcsőn, akkor valahogy elkezdek szédülni mint az állat, teljesen megbolondul a térérzékelésem és panikolok
A repülőn még ettől félek kicsit, felszállásnál nagyon érezni hogy meredeken áll a gép?
Egyébként lehet hogy van baj a fülemben az egyensúlyszervvel, valami belső fül gyulladás vagy ilyesmi, pont holnap megyek fül orr gégészetre direkt
Egy baratnőm pont ilyen mint te, mindig folyoso melle foglal ülest es igy birja.
Nem lesz gond, ne aggodj.
"És egyébként mennyi ideig tart amíg eléri az utazómagasságot a repülő?"
Egy-két perc. Ülj akkor folyosó mellé, ne nézz ki az ablakon, csak csukott szemmel dőlj hátra és nyugi, nem lesz semmi baj :)
Nem mindegy, milyen hosszu az ut. En 34 eves voltam, 17 eves korom ota panikbeteg. Igaz, akkor szerelem, nagy extazis.
Egyedul repultem, masfel ora Milanoba. Nekem az ablakon kinezes segitett pont, mert igy nem ereztem, mikor felszallasnal ferde meg dol a gep. Jo ut volt, minden szepen ment. Buszke voltam magamra.
Szintén pánikbeteg vagyok. Első repülésem alkalmával Londonba mentünk. Amikor elkezdett a gép gyorsulni a felszálláshoz, éreztem, hogy a gyomrom kavarodik fel, és amíg el nem érte a repülési magasságot, addig borzalom hányingerem volt. Mondtam is a férjemnek, hogy soha többet nem repülök. De aztán visszafelé már nem volt gond, és azóta már sokszor repültünk.
Az első azért rossz, mert nem tudod mire számíts, mit fogsz érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!