Repülőn bicska használat?
Na tudom nem lehet. Csak nekem mégis sikerült, és tök legálisan.. :D
Céges úton voltam 2020 elején (még a lezárások előtt) Svájcban. Nyilván onnan azzal a bizonyos bicska márka nélkül nem szabad hazajönni :D De mindig rohantuk elefelejtettem venni.
Na aztán indultunk haza. Reptér Svájcban, ahol még a kisollót de még kb a körömvágót is elvették (ott is átlátszó dobozba dobálták elrettentésül), ahogy minden más reptéren.
És erre a security check után a shopokban mit árulnak? Svájci bicskát vazze... hát becartam najdnem. Vettünk is. És még csak biztonsági tasakba (mint a piáknál) sem rakták.
A repülőn elővettem a szendvics evéshez, jó poén volt. Még videót is csináltam róla. De kollégám tök parás lett hogy tegyem mel, mert letartóztatnak minket... :D
Most akkor hogy is van? Kisolló nem mehet fel. Egy normál méretű sváci bicska meg oké? Amúgy nem is kicsi, kb 7 cm pengehosszúságú volt. Nem beszélve hogy még csomó szúró/vágó kiegészítő is volt benne. Tehát nem egy mikro fogpiszkáló. Csak a fő pengéje volt olyan hosszú mint egy kisolló teljes hossza :D
Abban biztos vagyok hogy ha a security check előtt a táskámban lett volna, tuti elveszik. Akkor meg hogyan árulhatják? Vagy mi értelme elvenni, ha utána meg megvásárolható?
azert irtam, hogy nem veszik el a kisollot, mert a kerdezo azt irta, hogy
"a kisollót de még kb a körömvágót is elvették"
Amugy 6 cm penge hosszusagig engedik a bicskat, ollot, kest, valoszinuleg az a bicska sem kb. 7 cm volt, ahogy a kerdezo irta, hanem 6 centis.
[link] (ez a budapest airport szabalyozasa, de europaban mindenhol hasonlo)
Tudtommal a kubai szivar sem tiltott, mégis megijednek tőle az emberek ha elővesz valaki 7db egymás mellé rakott összekötözött vastag szivart amiből kilóg egy arasznyi zsinór és az illető rá akar gyújtani.
Biztos félnek a füsttől. 😷
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!