Repülőn bicska használat?
Na tudom nem lehet. Csak nekem mégis sikerült, és tök legálisan.. :D
Céges úton voltam 2020 elején (még a lezárások előtt) Svájcban. Nyilván onnan azzal a bizonyos bicska márka nélkül nem szabad hazajönni :D De mindig rohantuk elefelejtettem venni.
Na aztán indultunk haza. Reptér Svájcban, ahol még a kisollót de még kb a körömvágót is elvették (ott is átlátszó dobozba dobálták elrettentésül), ahogy minden más reptéren.
És erre a security check után a shopokban mit árulnak? Svájci bicskát vazze... hát becartam najdnem. Vettünk is. És még csak biztonsági tasakba (mint a piáknál) sem rakták.
A repülőn elővettem a szendvics evéshez, jó poén volt. Még videót is csináltam róla. De kollégám tök parás lett hogy tegyem mel, mert letartóztatnak minket... :D
Most akkor hogy is van? Kisolló nem mehet fel. Egy normál méretű sváci bicska meg oké? Amúgy nem is kicsi, kb 7 cm pengehosszúságú volt. Nem beszélve hogy még csomó szúró/vágó kiegészítő is volt benne. Tehát nem egy mikro fogpiszkáló. Csak a fő pengéje volt olyan hosszú mint egy kisolló teljes hossza :D
Abban biztos vagyok hogy ha a security check előtt a táskámban lett volna, tuti elveszik. Akkor meg hogyan árulhatják? Vagy mi értelme elvenni, ha utána meg megvásárolható?
#2:
Most mivel kapcsolatban vagy szkeptikus?
- Hogy a reptér biztonsága nem volt átgondolva? :D
- Vagy hogy nem hiszed hogy bicska kapható a security check után? :D
#3:
Szerintem nagyrészt nem emiatt nem engedik fel. Hanem hogy a személyzet vagy más utas ne legyen támadható "fegyverrel".
7 cm alatti pengehossz alatt sem engedik fel a repulore, nezd csak meg a plexi dobozt amibe gyujtik. Kb mindent elvesznek ami eles vagy hegyes. Tok mindegy mekkora...
Amerikába is tilos nyershúst bevinni, de ez nem jelenti azt hogy országon belül ne lehetne húst kapni.
Vagy itthon is elveszik a határon az ukrajnából jövőktől a rejtegetett sok doboz ukrán cigit, pedig itthon is lehet cigit venni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!