Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hogyan zajlik egy repülő út...

Hogyan zajlik egy repülő út és a reptéri tartózkodás?

Figyelt kérdés
Lehet nagyon buta kérdés. 19 éves vagyok és sose voltam még repülőn. Megvettem a jegyet Ciprusra, de nem tudom mire számíthatok. WizzAir légitársasággal utazok majd. WizzGo csomagom van amihez jár egy 20 kilós bőrönd és egy 10 kilós amit fel vihetek magammal. A börönd dolgaival tisztában vagyok. Miket nem lehet felvinni. De engem az érdekelne mit is kell konkrétan csinálnom egy reptéren. Van egy online check in lehetőségem. De elvileg a reptéren is van. Mi a különbség? És ha meg van a beszállókártyám akkor hova kell mennem és miket kell csinálnom? Van valami kiírás, hogy merre fele kell menni? Eléggé ideges vagyok, mert fél évre való cuccal megyek ki. Rengetegen mondták, hogy gyakran elkeverik a csomagokat stb. Bocsánat a tudatlanságomért. De szeretnék felkészült lenni és nem halálra idegeskednem magamat.
2023. márc. 14. 14:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp online csekkolj be, a reptéren borsos áron tudsz csak. Először is megérkezel a reptérre a jegyen feltüntetett időben. A kijelzőn megkeresed a járatod és a megfelelő pulthoz mész a bőrönddel és feladod. Utána a biztonsági kapuhoz mész, ahol átvilágítanak. Miután átestél rajta a Duty Free üzletben találod magad, ahol ha bármit veszel azt felviheted a gépre. Utána a váróba jutsz, ahol vannak éttermek, italautomaták. Ott kivárod amíg a kijelzőre kiírják, melyik kaputól indul a géped. Odamész a megfelelő kapuhoz, ott ellenőrzik az úti okmányaid és ha minden rendben, egy kis elkerített váróba jutsz, ahol kivárod a kapunyitást. Akkor kijutsz a géphez, felszállsz, elfoglalod a helyed és élvezed a repülést.
2023. márc. 14. 14:52
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Minthogy WizzAir, az nem feltétlenül van a nagy járatok épületében. A speciális ismereteket a társaság saját honlapján láthatod, itt leírják a becsekkolás módszerét és lehetőségeit is.

[link]

2023. márc. 14. 15:52
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Online megcsinálod a becsekkolást (utasfelvétel). Beírod az adataidat, ülőhelyet választasz (ha nem akarsz fizetni a helyért, akkor csak 2 nappal az indulás előtt tudsz becsekkolni és akkor random ülőhelyet kapsz)

Itt megkapod majd a beszállókártyát. Érdemes róla képernyőfotót csinálni vagy kinyomtatni.

Legalább 2 órával az indulás előtt megérkezel. A wizznél azt hiszem automata a csomagfeladás. Felrakod a mérlegre, beszkenneled a beszállókártyádat, kinyomtat egy címkét, azt ráragasztod a bőröndödre és odaviszed a megfelelő pulthoz és ott elviszi a futószalag. De szoktak segíteni.

Aztán odamész a biztonsági kapuhoz, itt is beszkenneled a beszállókártyát, a folyadékokat bezacskózod, zsebeidet kiüríted. Ha átjutottál, utána megnézed a kijelzőn, hogy melyik kapunál van a beszállás, de ezt csak kb. 1 órával az indulás előtt szokták kiírni, odabattyogsz és vársz.

A beszállásnál nézik a kézipoggyászod méretét, ha nem fér be a keretbe, akkor fizetned kell.

2 sor lesz, te a priority sorba állhatsz, azt engedik először.

Itt beszkenneled ismét a beszállókártyádat és felmutatod az útlevelet/személyit, aztán megint vársz. Végül felszállsz a repülőre, figyelj, hogy melyik ajtón kell beszállnod. Általában 1-20. sor első ajtó, 20-40. sor hátsó ajtó. Megkeresed a helyedet, a nagy csomagot felrakod a csomagtartóba, a kicsit az előtted lévő ülés alá.

Az érkezésnél a kijárat előtt lesznek a szalagok, amin körbe-körbe mennek a csomagok. Itt lehet, hogy várnod kell majd egy pár percet. Leveszed a csomagodat és elhagyhatod a tranzit zónát. Addig ne menj ki, amíg nincs meg a csomagod.

2023. márc. 14. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!