Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hogyan tudnám leküzdeni a...

Hogyan tudnám leküzdeni a repülés miatti félelmemet?

Figyelt kérdés
Utoljára 15 éves koromban ültem repülőn. Most 32 vagyok. Csak arra emlékszem, hogy a fel-leszállás volt számomra rossz érzés, de rosszul egyáltalán nem voltam. Miket tanácsoltok? Hosszú repülőútra készülünk.

2023. márc. 6. 17:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mitől félsz?
2023. márc. 6. 19:12
 2/12 A kérdező kommentje:

Félek a vihartól, félek attól, hogy esetleg lezuhan a gép, vagy kényszerleszállást hajt végre, vagy belecsap a villám..stb.

Szóval ilyenektől. Tudom, mikor sulis voltam, ilyenek nem voltak a fejemben 15 évesen, csak most felnőtt fejjel paráztam be ettől.

2023. márc. 6. 19:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Erre nincs megfelelő válasz. Nekem a barátnőm nem szeret repülni pontosan a fel és leszállas miatt.

De mivel ha haza látogatunk akkor az út repülővel kicsit több mint egy óra így bevállalja.

Felszállásnál hajtsd hátra a fejedet amíg el nem éritek a repülési magasságot.

2023. márc. 6. 19:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2023. márc. 6. 20:07
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem vagyunk egyformak, nekem muszaj kineznem az ablakon. Az zavar, ha dol a gep, a szememmel pedig az iranyt kovetem, nem veszek rola tudomast, milyen furcsa szogben van a gep.
2023. márc. 6. 21:14
 6/12 anonim ***** válasza:

Azt tanácsolom, hogy ne félj, kedves. Mi majd szoritunk neked.

Másik tanácsom: ha ezután is félsz, menj inkább a balatonra.

2023. márc. 7. 21:16
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy lehet segíteni, ha félsz, a számok, statisztikák ellenére is.

Annak van valamennyi esélye, hogy a gép turbulenciába kerül ami lehet enyhébb vagy erőteljesebb, esetleg ritkán olyan, hogy sérülést okoz. Általában a pilóták érzékelik a rázósabb szakaszt és ha nem is sokkal, de előre szólnak, hogy ülj le, kösd be magad. Azt tanácsolom, hogy kivéve amíg a wc-re mész, az ülőhelyeden mindig legyél bekötve, egész úton, akkor nagy baj nem történhet.

2023. márc. 12. 03:20
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi tanácsokat.
2023. márc. 12. 06:25
 9/12 anonim ***** válasza:

A Turbli.com alatt 36 oraval a repüles elött meg lehet nezni az utvonal lehetseges legturbulenciait, azoknak az erössegi fokat. Az utvonalat kell beadnod.Legrurbulenciak nagyon kellemetlenek, de nem veszelyesek, emiatt nem zuhan le egy gep.

Gyogyszer is egesz jo.

2024. márc. 16. 08:25
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de a kérdés már nem aktuális, mert egy éve volt. Azóta már megtörtént a repülés.
2024. márc. 16. 08:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!