Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Március közepén utaznánk a...

Március közepén utaznánk a családdal Egyiptomba, repülővel, hogy éri meg a repjegyet lefoglalni? Most vagy előtte 1-2 héttel?

Figyelt kérdés

2023. febr. 14. 07:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

De, ott kell venni.

A repülés nem buszozás. Majd ha egyszer bármi problémád lesz, mert ha nem 20 évente repülsz akkor lesz, akkor meglátod, hogy nem az ár a legfontosabb szempont. Ha beüt a krach, az első akit elzavarnak a légitársaságok azok, akik third partyn keresztül foglaltak. Lesz szíves a kedves utas odafordulni panaszával ahol a jegyét vette!

Ha te ezzel tisztában vagy és vállalod a kockázatot, beveszed a leszarom tablettát, majd jössz haza később, a szállodád is kifizeted, veszel új repjegyet, jól van akkor nem viszel bőröndöt, nem módosítok semmit stb., akkor semmi baj, te dolgod. De amatőröknek akik azt hiszik ugyanolyan jegyük van, mint ha a légitársaságoknál vették volna, ne ajánlgassuk már a hülyeséget. A légiközlekedés nem átmegyek villamodsal a hídon, tessék megnézni mi van ma a Lufthansánál.

A sor végére fogsz kerülni a problémáddal, aztán lehet rinyálni a sajtóban, tök feleslegesen.

A kedvező ár mellé leszel szíves ezt is közölni a kedves tanácsodban.

Ha persze ezt tudja a kalandor és bevállalja, akkor ok, de csak akkor!

2023. febr. 15. 13:43
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

#11 Tévhitben élsz.

Nagyon sok repülés áll mögöttem, és hosszú éveken át dolgoztam az ágazatban. Ismerem a rendszert és nyugodt szívvel foglalok külsős cégen keresztül repjegyet. Az eredeti kérdezővel ellentétben viszont Egyiptomba nem mennék saját szervezésben legfeljebb úgy, hogy csomagban veszem meg az utazást. Nagyon sok helyre jó egyénileg menni, de oda nem.

2023. febr. 15. 14:56
 13/16 anonim ***** válasza:
66%

12-es hát akkor iszonyat nagy élettapasztalatod lehet, mert fele annyiért foglaltam most magamnak repjegyet 4 csillagos szállodával all inclusive ellátással, mint amennyiért utazási irodák kínálták.

Emellett nézhettem volna ha közvetítőn keresztül veszem, ugyanis módosíttta a wizz air a napokban a járatomat :) kismillió olyan sztorit olvastam, hogy ilyen esetben nem tudták elérni a közvetítőt.

2023. febr. 15. 16:50
 14/16 anonim ***** válasza:
54%

Nem élek tévhitben. Évente 5-6szor körberepülöm a földet, a Star Alliance és Skyteam csoportban is törzsutas vagyok, ha dolgoztál az iparágban nyilván tudod mennyit kell repülni mondjuk egy Flying Blue goldért coachon.

Jó párszor láttam hogyan kerülnek hátrányba a közvetítőkön keresztül vásárlók, most pár hete check-innél állt előttem egy amerikai férfi, ő is az USA-ba indult volna Frankfurton keresztül de nem találták a rendszerben a foglalását. Amikor kiderült, hogy third partyn keresztül foglalt, közölték vele, hogy akkor legyen szíves felhívni ahol a jegyét vette, mert nem tudják kiadni a boarding pass-át. Két órával az indulás előtt, 04:15-kor. Nyilván a fószer sem volt elég körültekintő, de a helyzet ott és akkor létrejött. Nem volt a frankfurti gépen.

Ez csak a legutóbbi példám januárból.

Egyébként ha figyelmesebben olvastad volna, én csak arra hívtam föl a figyelmet, hogy mennyivel nagyobb kockázatot vállal, aki közvetítőn keresztül foglal. Ha bármi közbejön, nagy esélye van, hogy hátrányt szenved. Ha nem jön közbe semmi, akkor akár jól is járhat. De itt arról van szó, hogy amikor ajánlgatjátok, nem hívjátok fel a figyelmet az esetleges kockázatokra.Nem ugyanolyan biztonságban van az utazó, ha nem a légitársaságnál vásárol. Legfeljebb szerencsélye van és nem veszi észre. Ha a turista annak ismeretében közvetítőn keresztül vásárol, lelke rajta, kívánom, hogy nyerjen az ügyön. De a legtöbbnek fogalma sincs és nem érti mi van, ha beüt a krach, vagy csak még egy bőröndöt szeretne hozzáadni a foglalásához, de nem veszik fel a telefont, vagy egyszerűen lepattintják. Úgyhogy ne csúsztassunk kérem, tessék pontosan értelmezni amit írtam. Persze ha az iparági munkavégzés azt jelenti, hogy egy ilyen közvetítőnél dolgoztál, akkor értem a törekvést.

2023. febr. 15. 17:01
 15/16 anonim ***** válasza:
szerencséje
2023. febr. 15. 17:03
 16/16 anonim ***** válasza:
54%

Még annyit, hogy figyeljünk oda, mert rengeteg nagyon amatőr, kezdő utazó van, akiknek az alapvető dolgok sem világosak. Kizárólag olyan példákat mondok, amiket személyesen tapasztaltam meg, nem hallottam valakitől aki látott már olyat, akinek a húga mondta...

Február elején megint a Lufthansa business check-innél álltam, Chicagoba kellett repülnöm, ráláttam az economy sorra, ahol persze hosszú sor volt. Egyszer csak hangoskodás, női sikolyok, most hova menjünk,mondom mi van?! Az történt, hogy egy honfitársunk a 2A-n végigállta a Lufthansa sort, majd a pultnál derült ki, hogy -kapaszkodj meg - Wizzair jegye van! 2B.

Szóval totál amatőröknek ne ajánlgassunk már olyan dolgokat amiknek a finomságait nem értik, amikor ilyen alapműveletekkel sem képesek megbírkózni. Bontsuk ki a valóság minden részletét, segítsünk, ne mismásoljunk

2023. febr. 15. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!