Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mitől van ez a repjegyeknél?

Mitől van ez a repjegyeknél?

Figyelt kérdés
Miért van az ,hogy,ha különböző repülőjegy keresőt használok sok esetben ugyan arra a napra más árakat dobál be?
2023. febr. 7. 21:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert önálló cégek, más szerződésekkel, más kondíciókkal.
2023. febr. 7. 21:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Mert nem frissítik az árakat meg cégtől függően valaki kisebb,vaki nagyobb árréssel dolgozik.
2023. febr. 8. 10:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Különben is, ha nem akarod magad szívatni, az ilyen oldalakat csak tájékozódásra használod, magát a foglalást a választott légitársaság oldalán teszed meg. A repülés nem olyan, mint a busz. Bármikor történhet olyasmi, ami borítja a menetrendet, de részedről is felmerülhet igény módosításra. Ilyenkor ha nem közvetlenül a légitársaság oldalán vetted a "jegyed", jó eséllyel elküldenek oda, ahol a "jegyed" vetted, oldják meg ők a problémádat
2023. febr. 8. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem jó eséllyel, de el is küld a légitársaság. Foglalás módosítások, lemondás, kártérítés stb. Aztán találd meg, intézz ügyeket a bravo "kft."-vel vagy társaival magad. Egyszerűbb esetekre, mikor hirtelen/gyorsan kell utazni és biztos menni fogsz vagy pl. nem retúr, akkor viszont jól jöhet egy ilyen külsős cég esetleg olcsóbb ára, mert már ők is szabadulnának tőle és nem adták még el, amit bevállaltak.
2023. febr. 8. 17:27
 5/5 anonim ***** válasza:

"Egyszerűbb" esetekre sem éri meg pár tízezer forintos előnyért kockáztatni. Ha meg hirtelen kell elutazni, akkor fizesse ki a cég, aki kitalálta, hogy utolsó pillanatban kell repülőjegyet venni. Tudom, most nyáron nekem is volt olyan azonnali utam, hogy 2900 euro volt Seattle oda-vissza turista osztályon. Magánemberként meg mikor és hogyan kerülsz olyan helyzetbe, hogy egy héten belül kell egy másik kontinensre utaznod?

Aztán volt, hogy már indult volna a boarding Dallasban, amikor pittyent a telefonom: a járat törölve, menjek a pulthoz. Persze 350 ember ráesett a két szerencsétlen kiscsajra. Elkezdtek egy amerikai telefonszámot osztogatni, hogy mindenki intézze az átfoglalását.

Én rögtön a német Lufthansa számot hívtam, 10 percen belül megvolt a helyem a másnapi járatra. Ez pár tucat utasnak sikerült, a többieket két-három nappal későbbre préselték be. Kaptam 2 órán belül transzfert egy jó szállodába, kajajegyet, visszatranszfert és itthon még pár hónap múlva 600 eurós kártérítést, szó nélkül, mert műszaki hiba volt a törlés oka.

Ilyen esetekben mindig hátrányba kerül, aki nem közvetlen a légitársaság oldalán foglalt.

Most pár hete volt, hogy Ferihegyen állt előttem egy amerikai fószer, ő is az USA-ba repült volna és mivel közvetlen előttem állt, hallottam mindent. Nem volt nyoma a rendszerben a foglalásának. De hát ő megvette és kifizette a business class jegyét! Föl sem tűnt neki, hogy nem kapott online check-inre szólító emailt. Hol vette? XY közvetítőnél. Akkor most hívja fel őket, mert mi nem adjuk ki a boarding passt. Fasza, reggel 4 óra 15 perc volt, két óra múlva indult a gép Frankfurtba. Az úr nem utazott.

Szóval elképzelhető, hogy kivételes esetekben akár nagyobb megtakarítás is elérhető egy bravos vagy hasonló közvetítőn keresztül, de egy kezdőnek (lásd kérdező) ne ajánljuk már, mert fogalma sincs mit kockáztat. Minél többet repülsz, annál jobban tudod ezt. Ha tapasztalt repülő vagy, fölméred az esélyeket és tudva a kockázatot bevállalod, te dolgod. És simán lehet, hogy adott esetben minden klappol és nyertél az ügyön. De jelen esetben egy kezdő azt gondolja, az ő repülőjegye ugyanolyan jegy mint a többieké, csak olcsóbb. Fogalma sincs miről van szó, mit kockáztat és az esetleges nyeresége milyen arányban áll az esetleges kockázattal. Ezért én minden kezdő és keveset repülőnek azt ajánlom, hogy ne vegyen közvetítőn keresztül menetrend szerinti jegyet, mert ha beüt a krach (és a repülés az nem buszozás) akkor fogalna sincs mekkora szívásnak néz elébe.

2023. febr. 8. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!