Amikor éjjel megérkezik egy repülőgép Ferihegyre és teszem azt, reggel máshonnan fog indulni, akkor a hajnali taxizást nem pilóta végzettségű is megteheti?
Figyelt kérdés
2023. febr. 3. 05:44
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem, de előfordul.
Nem.
17 szavazat
2/10 anonim válasza:
Várjatok, én nem is értem a kérdést. A repülőgépet akarják eltaxizni?
3/10 A kérdező kommentje:
Laikusok továbblapozhatnak.
2023. febr. 3. 08:22
4/10 anonim válasza:
Mi? Milyen laikusok? Én komolyan nem értem, hogy miről van szó🤨
5/10 anonim válasza:
Ilyen nem történik. Ha ilyen lenne már az összeslégitársaság csődbe ment volna. Amúgy repülőt csak pilóta vezethet. Minden körülmények között.
6/10 anonim válasza:
Általában oda állnak be, ahonnan reggel indulnak. Ha pl schengenből jön az esti járat és nemschengenbe megy reggel, akkor a B oldalra áll és az érkezőket buszoztatják.
Ha mégis mozgatni kell a gépet, akkor vagy pilóta gurul (ez elég ritka) vagy átvontatják. Ilyenkor egy szerelő szokott ülni a gépen, hogy szükség esetén tudjon fékezni, de nem vezeti a gépet.
7/10 qkker1 válasza:
"Várjatok, én nem is értem a kérdést. A repülőgépet akarják eltaxizni?"
Taxizásnak mondják, amikor a várakozóhelyre gurul a gép.
9/10 anonim válasza:
Ha arra gondoltál, hogy egyik pozícióról áthúzzák a gépet egy másikra, akkor rossz a kérdésed. Ezt a műveletet nem önerőből végzi a gép, hanem push back jármű segítségével, amihez a gép kezeléséhez érvényes engedéllyel rendelkező járművezető kell. Ilyen esetben nincs pilóta a gépen.
10/10 anonim válasza:
Persze. Általában meg szoktak kérni egy utast, akinek amúgy is arra van dolga és az átviszi a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!