A repülőgépen felszállásnál az utasok mekkora része szokott hányni?
Sokszor repültem, még sosem láttam hányni senkit.
Felszálláskor amikor megjön a tolóerő akkor belenyom a székbe hátrafelé, de csak egy irányba hat. Amikor elforgatja a gépet a betontól akkor meg a gravitáció hatását érzed jobban, de ez is egy irányba, lefelé hat csak. Ekkor lehet talán a legnagyobb esély, mert az ember a hasát érzi lefelé mozdulni. Leszálláskor ugyanaz mint felszálláskor vízszintesen hat rád az erő amikor fékez a gép, csúszol előre a székről. A levegőben történő süllyedést általában csak abból lehet észrevenni hogy elhalkulnak a hajtóművek. Ritka az hogy hirtelen süllyednek.
Amikor még lehetséges rosszulét az a turbulencia. Az olyan érzés mintha függőlegesen ráznák a gépet. Mint amikor autóval nagyon vacak úton mész. Amiket a híradásokban lehet látni hogy repkednek az emberek, csomagok a gépben az nagyon-nagyon-nagyon ritka eset.
Ahogy írja valaki korábban én is autóban rengetegszer lettem már rosszul, repülőn sosem. Ablak mellé kérd a jegyet és hátra az utolsó sorokba és figyeld a szárnyat és a horizontot és ezek helyzetét, így könnyű azonosítani a mozgásokat és az agyad nem fog pánikolni hogy nem tudja merre van.
Akkor mikor szoktak? :D Csak mert úgy tudom a repülést nagyon nehéz kibírni, olyan mint amikor hullámvasúton ül az ember, félek is tőle rendesen...
Abba már egy páran beledoglottek volna ha órákig olyan lenne :D
A fel és leszállás lehet kellemetlen, amúgy semmit nem érezni
Először azt hittem 16-ot egy pasi írta (a stílus nem épp nőies), aztán meglepődtem, hogy a pasi terhes volt!
Amúgy a kérdésen is meglepődtem, fura elképzelni, amint mindenki jövet-menet hányogat a gépeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!