Hogy lehet biztosan elkerülni, hogy a poggyászomat a raktérbe tegyék?
Nemsokára utazunk repülővel.
Korábban jártunk már úgy, hogy hiába volt elvileg kabinbőröndünk, a beszálláskor mégis elvették és berakták a raktérbe, mint a feladott poggyászt.
Ezt bármi áron szeretném elkerülni.
Van erre valami trükk? Ha a sor elején szállunk be akkor biztosan el lehet kerülni? Vagy ha nem kemény bőröndöt használok hanem valami sporttáskát, hasonlót akkor "megkegyelmeznek" és inkább egy bőröndös utastól veszik el a poggyászát?
Függ attól is hogy milyen személyiség vagy (mennyire tudsz asszertív benyomást kelteni), de én simán szoktam mondani, amikor el akarják kérni a bőröndömet, hogy nem adom oda, és kész. Megfelel a méret és súlykorlátnak, menjenek tovább. Soha nem volt még, hogy elvették. Ha esetleg problémáznak, hogy "But sir, ...", akkor meg kell mondani hogy:
- leszállás után van egy csatlakozásod és nincs időd a csomagokra várni
- törékeny/értékes dolog van benne, amit nem fog elvinni a csomagtérbe dobálni
Nincs az az erőszakos személyzet aki ezek után még tovább próbálkozik. Olyat nyilván nem mond hogy "ha nem adja ide a bőröndjét akkor nem szállhat fel", mert ilyet nem mondhat.
Eu-n belül utazunk, így az útlevelemet nem fogják kérni. :)
Köszi a tippeket.
Az, hogy nem ajtóhoz közeli sorba foglal az ember, az milyen kihatással van erre? Nem repültem még túl sokszor, nem nagyon értem az összefüggést.
Ne trollkodj és hazudozz már, te Utazás fórum magányos "nagy utazó" elmebetege.
A személyit, útlevelet lecsipogó agent a repülő közelébe nem lép, miután vége a boardingnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!