Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Kézipoggyászban felvihetek...

Kézipoggyászban felvihetek tempera festéket?

Figyelt kérdés

2022. júl. 12. 14:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Sem utasbiztonsági ellenőr, sem festőművész nem vagyok, de szerintem a tempera gélnek minősül, abból pedig Budapesten egyenként max. 100 ml-es kiszerelésben vihető fel annyi, amennyi belefér egy 1 literes visszazárható, átlátszó műanyag tasakba. Még így is lehet, hogy (különösen fokozott terrorveszély esetén) megvizsgálják, és valamilyen okból nem engedik felvinni, vagy legalábbis vitatkoznod kell.

Szerintem jobban jársz, ha feladod. Mármint poggyászként :)

2022. júl. 12. 14:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem lesz feladott poggyászom, azért kérdezem, ahhoz viszont drága, hogy csak úgy kidobják. De azért köszi. Rákérdezek külföldi fórumokon.
2022. júl. 12. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az utasbiztonsági ellenőrzést az induló reptér munkatársai végzik, részben a saját többé-kevésbé szigorú szabályaik szerint, így nem biztos, hogy a külföldi fórumokon releváns információt kapsz. Szerintem írj egy email-t a Budapest Airport-nak, és ha ők azt írják, hogy felviheted, akkor Budapesten azzal érvelhetsz, ha valamiért nem engedné meg az őr. A gélekre vonatkozó rendelkezéseket viszont mindenképp be kell tartanod.
2022. júl. 12. 15:28
 4/6 anonim ***** válasza:
50%
Ökölszabály: amitől nedves lesz a kezed, az folyadék. Ha folyadék, akkor maximum 10x100 ml.
2022. júl. 12. 20:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem az a kérdés, hogy folyadék, ezen már túl vagyok, hanem, hogy a temperát a hozzá nem értő ellenőrzők elvehetik-e. (Ahhoz drága. Vízbázisú festék, nem gyúlékony.) Arra gondoltam, hátha valaki már utazott így, és tud tapasztalatból írni.
2022. júl. 12. 20:36
 6/6 anonim ***** válasza:
84%

Kedves kérdező!

Én egy ilyen “hozzá nem értő ellenőr” vagyok. Hidd el, hogy elég kiterjedt ismeretekkel rendelkezünk kismillió olyan folyadékról, amely tartalmaz, vagy tartalmazhat olyan összetevőt, amely a légiközlekedés biztonságára veszélyes lehet. Igen viheted a temperádat. De ha valamilyen oknál fogva vizsgálni kell, és az erre használt eszközünk veszélyesnek minősíti akkor nem viheted.

Műhelytitok: a kutyát nem érdekli, hogy mennyire drága a festéked. A fedélzetre felvihető anyagok szabályzatát nem az alapján állítják össze, hogy mi mennyibe kerül. Ha ennyire félsz, akkor add fel.

2022. júl. 13. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!