Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Melyik légitársasággal szoktat...

Melyik légitársasággal szoktatok utazni és milyen módon szoktatok jegyet fogalni?

Figyelt kérdés

2022. jún. 29. 23:16
 1/10 anonim ***** válasza:
62%
Wizz, saját honlapjuk.
2022. jún. 30. 00:33
 2/10 anonim ***** válasza:
37%

Én még soha nem ültem repülőn.

Azt se tudom hogy kell jegyet venni.

2022. jún. 30. 00:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Mindig az aktuális légitársaság honlapján.
2022. jún. 30. 01:18
 4/10 anonim ***** válasza:

Austrian Airlines, Lufthansa, KLM

Munkahelyi út esetén a munkahely veszi. Magáncélú utazás esetén a honlapjukon vagy mobil applikációból veszem.

2022. jún. 30. 02:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Régen átnéztem rendesen, feliratkoztam hírlevelekre, vadásztam az olcsó jegyeket. Most max. évente egyszer utazom, megnézem keresőben (momondo), hogy időben melyik a legjobb, felmegyek a légitársaság oldalara és megveszem.
2022. jún. 30. 06:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Saját honlapjukon vagy a mobilos appjukon. Böngészésre jók a közvetítőoldalak, de nem vennék ott jegyet (max ha feleannyiba kerülne)
2022. jún. 30. 07:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Én közvetítőoldalakon és pár általam ismert társaság oldalán keresek jàratot és szigorúan az üzemeltető légitársaság honlapján keresztül veszem meg a jegyet, kivéve az üzleti utakat, mert arra van egy szerződött utazási iroda partnerünk. Néha segít az adott reptér honlapja és a Wikipédia is abban, hogy megtaláld az összes üzemeltetőt. (Pl a Blue Air / Panorama nem volt rajta a radaromon, pedig itt káeurópában elég sok útvonalat repülnek .)
2022. jún. 30. 08:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Szinte kizarolag Turkish, mostanaban a honlapjukon, a natha elott OTA-n.
2022. jún. 30. 08:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen tipusú utazó vagy és ki fizeti a jegyedet.

Én sokat utazom Európán kívül is, és alapvetően a két nagy légi szövetség közül választok, attól függően, hogy melyik az olcsóbb, hol jobb az indulási/érkezési idő, mennyi idő van átszállásra, van-e ott lounge ahol a csatlakozásom van, ilyesmi.

Tehát van a Star Alliance (Lufthansa, LOT, Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines, Turkish Airlines, SAS, Swiss, Air Canada, United Airlines és még egy csomó, ez a csoport a legnagyobb.

A másik a SkyTeam, az AirFrance/KLM csoportja, itt is vannak jópáran, pl a Transavia a kisebbek közül, meg ami fontos a Delta Amerikában.

Hogy aztán melyik légitársaság visz el a nekem legkedvezőbb szempontok szerint a célállomásra, számomra annyira nem is fontos. Az tény, hogy a csoporton belül több területen is összedolgoznak a társaságok, egy csomó codeshare járat van, egyik rálát a másik menetrendjére, stb. Tehát előfordulhat, hogy a KLM oldalán veszem meg a jegyet, de végül az Air France jegyzi a járatot, úgy, hogy Bécsből vagy Budapestről Air France gép visz Párizsig, onnan meg United repül az USA-ba.(Persze át lehet ilyenkor menni az Air France oldalára az egyszerűség kedvéért)

Ha törlés van, az átfoglalásoknál is szerencsés, hogy a csoport teljes járatállományát figyelembe veszik.

Az biztos, hogy ha olyan utam van ami átszállással jár, kizárólag a légitársaság oldalán veszünk jegyet, ezt ajánlom mindenkinek, mert az a tapasztalat, hogy baj esetén a légitarsaságok hajlamosak előnyben részesíteni azokat az utasokat, akik közvetlenül náluk vették a jegyet. Ha meg nem egyben vetted a jegyed, akkor komoly problémát fog okozni, ha lekésed a csatlakozást.

Vannak helyzetek, amikor fapados légitársaságok választása az ésszerű döntés Európán belül. Főleg, ha nem a cég fizeti az utadat. De láttam én már fél orvoskongresszust fapadoson közlekedni, nincs azzal semmi baj, ha nem kell átszállni...

2022. jún. 30. 10:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Én mindig British airwaysel megyek haza nem azért mert annyira szeretem csak mert a heathrow közelében lakom és nem szenvedem át magam egész Londonon hogy elmennyek stanstedre vagy lutonra. Szóval meg se nézem a fapadosokat úgyhogy a British applikación szoktam megvenni a jegyet.

Ha lenne másik járat heathrow Budapest között tuti azzal mennék

2022. jún. 30. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!