Melyik légitársasággal szoktatok utazni és milyen módon szoktatok jegyet fogalni?
Én még soha nem ültem repülőn.
Azt se tudom hogy kell jegyet venni.
Austrian Airlines, Lufthansa, KLM
Munkahelyi út esetén a munkahely veszi. Magáncélú utazás esetén a honlapjukon vagy mobil applikációból veszem.
Attól függ milyen tipusú utazó vagy és ki fizeti a jegyedet.
Én sokat utazom Európán kívül is, és alapvetően a két nagy légi szövetség közül választok, attól függően, hogy melyik az olcsóbb, hol jobb az indulási/érkezési idő, mennyi idő van átszállásra, van-e ott lounge ahol a csatlakozásom van, ilyesmi.
Tehát van a Star Alliance (Lufthansa, LOT, Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines, Turkish Airlines, SAS, Swiss, Air Canada, United Airlines és még egy csomó, ez a csoport a legnagyobb.
A másik a SkyTeam, az AirFrance/KLM csoportja, itt is vannak jópáran, pl a Transavia a kisebbek közül, meg ami fontos a Delta Amerikában.
Hogy aztán melyik légitársaság visz el a nekem legkedvezőbb szempontok szerint a célállomásra, számomra annyira nem is fontos. Az tény, hogy a csoporton belül több területen is összedolgoznak a társaságok, egy csomó codeshare járat van, egyik rálát a másik menetrendjére, stb. Tehát előfordulhat, hogy a KLM oldalán veszem meg a jegyet, de végül az Air France jegyzi a járatot, úgy, hogy Bécsből vagy Budapestről Air France gép visz Párizsig, onnan meg United repül az USA-ba.(Persze át lehet ilyenkor menni az Air France oldalára az egyszerűség kedvéért)
Ha törlés van, az átfoglalásoknál is szerencsés, hogy a csoport teljes járatállományát figyelembe veszik.
Az biztos, hogy ha olyan utam van ami átszállással jár, kizárólag a légitársaság oldalán veszünk jegyet, ezt ajánlom mindenkinek, mert az a tapasztalat, hogy baj esetén a légitarsaságok hajlamosak előnyben részesíteni azokat az utasokat, akik közvetlenül náluk vették a jegyet. Ha meg nem egyben vetted a jegyed, akkor komoly problémát fog okozni, ha lekésed a csatlakozást.
Vannak helyzetek, amikor fapados légitársaságok választása az ésszerű döntés Európán belül. Főleg, ha nem a cég fizeti az utadat. De láttam én már fél orvoskongresszust fapadoson közlekedni, nincs azzal semmi baj, ha nem kell átszállni...
Én mindig British airwaysel megyek haza nem azért mert annyira szeretem csak mert a heathrow közelében lakom és nem szenvedem át magam egész Londonon hogy elmennyek stanstedre vagy lutonra. Szóval meg se nézem a fapadosokat úgyhogy a British applikación szoktam megvenni a jegyet.
Ha lenne másik járat heathrow Budapest között tuti azzal mennék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!