Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha a környezetvédelem miatt...

Ha a környezetvédelem miatt radikálisan lecsökkentenék a repülőgépes utazásokat mennyivel változna az életetek? Tüntetnétek ez ellen vagy elfogadnátok?

Figyelt kérdés
2022. máj. 21. 05:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Magánéletem semennyire nem változna, egyszer repültem, köszönöm, elég volt.

A gazdasági hatások, szállítás, stb, már más kérdés, ami nyilván kihatna a mindennapjainkra is.

Egyébként Európán belül támogatnám, hogy TGV-szintű vasút épüljön ki a fővárosok/nagyobb városok között.

2022. máj. 26. 12:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Ez megint egy csúsztatás. A repülés az ember általi széndioxid kibocsátás pusztán 2%-át adja. Igen, az egy utasra vetített arány persze magasabb mint a legtöbb közlekedési eszközé, tehát az egyén carbon footprintje nagyobb mint annak aki villamossal megy a tengerentúlra, de a bolygó nem ebbe fog belehalni. Tehát azt, hogy egy adott légi utas jobban szennyezi a légkört, mint más, összekeverik a Földet veszélyeztető tényezőkkel. Azt lehet irigyelni, hogy valaki miért szennyezi jobban a légkört mint én, de mégsem ez okozza a globális fölmelegedést, hiszen az okozott szennyezés csak 2%-ot tesz ki. Tehát az egy főre eső szennyezéstől hanyatt esni demagógia és szimplán butaság.

Egyrészt a probléma ennél sokkal összetettebb, a repülés is a kisebb szennyezés felé mozdul az újabb tipusokkal és 30 éven belül elképzelhatő, hogy lehetővé válik valamilyen alternatív hajtás is. Most olyanok vannak, hogy pl. az Airbus A220 25%-al kevesebb egy főre jutó üzemanyagfogyasztást tesz lehetővé. Évről évre újabb technológiai előrelépések történnek.

Másrészt egy 2%-os iparágat összehasonlítani pl. a marhahús előállítás által okozott 30%-os terheléssel igencsak képmutató dolog.

Tessék egy kicsit gondolkodni

2022. máj. 27. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!