Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Hosszú repülőút közben hogy...

Hosszú repülőút közben hogy lehet aludni?

Figyelt kérdés

Sajnos egész hajnalban (egy átszállással) repülni fogok.

Jó lenne aludni, de eddig sosem tudtam utazás közben aludnk. Még buszon vagy vonaton se.

Viszek szemfedőt, de mivel egyedül utazom így félek nehogy valamit ellopjanak tőlem.

Ha valakinek lenne valami tanácsa azt megköszönném.

2022. márc. 3. 13:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
9: akkor ne utazz sehová... De az utcára se lépj ki, mert a fejedre eshet egy virágcserép.
2022. márc. 3. 15:51
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A repülőn nem kell ennyire figyelni. Senki nem fog súlyos tízezreket kifizetni repőlőjegyre, hogy utána egy olyan helyen zsebtolvajkodjon, ahonnan nincsen menekülés. Mikor felébredsz, nézd meg, mindened megvan-e, ha ennyire félsz. Ha nincs, akkor szólsz, és 5 perc alatt előkerül. Mégis hova dugná, aki elvette?
2022. márc. 3. 16:14
 13/26 anonim ***** válasza:
44%

Nem fognak lopni.

Egyébként ez a saját baromságom, de ha tudom, hogy jetlag várató, akkor fennmaradok jó sokáig, simán alszom a repülőn és akkor "majd akkor kelek mikor ott is kelnek". Modnjuk a belső biológiai órámat még sose sikerült átbäszni, de megpróbálom.

Amúgy eléggé ringat a repülő, szóval lehet rajta simán aludni, igaz nem ilyen power mélyalvást, de ki tudod magad pihenni. Én halk zenét szoktam hallgatni, ami nem pörgős és ha lejjebbkapcsolják a fényt, akkor el lehet álmosodni. Illetve ha fel vagyok spannolva, akkor DM-ben, Rossmanba lehet kapni valeriána tablettát. Szerintem humánusabb, mint egy Xanax.

2022. márc. 3. 16:21
 14/26 anonim ***** válasza:
80%

Speciel pont tudok olyan esetről pilóta családtagtól, amikor a rendőrség várta a gépet egy előre oda jelentett fedélzeti lopás miatt, de hát ez szerencsére egy meredek kivétel - ráadásul hogy is mondjam, egy kevésbé szerencsés sorsú országba tartott a járat.

Ettől függetlenül nyugodtan aludj. Ha félted az irataidat, keszpenzedet , van ilyen nyakbaakasztós pénztárca, póló alatt hordva azt ki nem veszi senki észrevétlenül.

Más kérdés, hogy van aki egyszerűen az utazás izgalma miatt nem tud aludni (én még éjjel is képes vagyok a következő napokat tervezgetni, egyszerűen túl lelkes vagyok) vagy csak nem elég kenyelmes az ülő pozíció vagy zavaró a hajtóműzaj. Én az Emirates Business osztályán sem tudtam jót aludni, pedig ott aztán minden kényelmi funkció adott - persze ott lehet, hogy a fedélzeti kocsmában elfogyasztott ital pörgette túl az agyamat :)

2022. márc. 3. 16:57
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Én utaztam már Hongkongba úgy, hogy nem engedték az utasokat kiszállni időben, mert az egyik utasnak ellopták a táskáját. Nem azért írom, mert ez gyakran előfordul, de nem lehetetlen. Én a lábamhoz szoktam rakni a kistáskámat, arra könnyű figyelni, meg azért a legtöbben felébrednek ha a lábuknál matatnak.
2022. márc. 3. 16:59
 16/26 anonim ***** válasza:
75%
Aludj csak nyugodtan, de ezt a 'szemfedő" kifejezést gondold át. ;)
2022. márc. 3. 17:15
 17/26 anonim ***** válasza:
66%
Én Amerikába repültem 11 órás úton, odafelé izgultam és nem aludtam semmit, visszafelé egyedül ültem a hármas ülésen, ott lefeküdtem és a fele utat átaludtam. Én felraktam a kézipoggyászt az ülés feletti tárolóba, nehezen tudom elképzelni, hogy tudna valaki lopni belőle...
2022. márc. 3. 19:54
 18/26 anonim ***** válasza:
51%

Minimális az esélye, hogy meglopnak a repülőn alvás közben, ettől nem érdemes rettegni.

Viszont MINDEN utazásnál érdemes a pénzt több külön helyre tenni, hogy ha egyik helyről lopnak is belőle, a többi helyen még legyen valamennyi tartalékod.

Valamennyi a nadrág zsebedben, valamennyi a kabátodban, valamennyi a tárcádban, valamennyi a táskádban, veszélyesebb helyeken van, aki cipőbe, zokniba, ruha alá rejthető táskába is tesz.

Különösen átszállásos utazásnál a ruhákat is érdemes úgy csomagolni, hogy a kézipoggyászban is legyen legalább egy váltás fehérnemű, arra az esetre, ha a feladott poggyászod elkeveredik valahol. Sokkal kényelmesebb, ha nincs mindened a feladós bőröndben.

Ahogy a mondás tartja: “Sose tartsd az összes tojást ugyanabban a kosárban!”

2022. márc. 4. 11:38
 19/26 anonim ***** válasza:
33%

Amúgy léteznek testszínű biztonsági pénztárcák, nyakba akasztható vagy övtáska formában, amit ruha alatt lehet viselni.

Keleti és egyéb egzotikus országokba utazóknál ez alap.... Abszolút zsebtolvajbiztos.

2022. márc. 4. 13:10
 20/26 anonim ***** válasza:

Régen repültem már, akor sem úgy, hogy ennyire cidriztem volna.

Azt visztont tudom, hogy a sztyuviknál le lehet adni értékesebb dolgokat. Pl. Mobil, pénztárca, fényképezögép...

2022. márc. 4. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!