Lehetséges ez jogilag és amúgy kivitelezhető?
Sziasztok!
Megpróbálom röviden leírni!
Szóval.. Legjobb haverommal eldöntöttük, hogy szeretnénk kiutazni spanyolba, miután megcsináltuk a középiskolát.
Az a tervünk, hogy valahogy majd össze szedegetjük a napi kaját, és tanuljuk a spanyolt, úgy is azt halljuk kint egész nap :)
Szeretnénk szabadok lenni, világot látni!
Jogilag nem akadályozhatnak meg a szülők, jól tudom? Mindketten elmúltunk 18 évesek.
Nagyon bízunk egymásban, nagyon jó barátok vagyunk.
Sajnos mindkettőnknek nagyon rossz a családi háttere, és már elegünk lett, meg hát amúgy is szeretjük a kalandokat. :)
Köszi az építő jellegű válaszod, szép napot szia! :)
18. születésnapon a törvény erejénél fogva megszűnik a szülői felügyeleti jog, így jogilag nem szükséges a hozzájárulásuk. De...
Én azt javaslom, hogy júniusban-júliusban járjatok diákmunkára pl. mekiben baromi jól lehet keresni. Vállaltok éjszakai műszakot és akkor nappal aludhattok, vagy bent vagytok sokat (van 10-12 órás műszak) és akkor nem kell otthon lennetek. Jól megszeditek magatokat, aztán augusztusban ki tudtok utazni és lesz pénzetek is, tényleg csak élvezni kell az életet.
Európai egészségkártyátok legyen!
Az ilyen "vándorló munkák" többnyire idénymunkák. Pl. beállhattok szőlőt szüretelni (most ez csak példa, lehetne alma is vagy kapálás). De ekkor nem láttok semmit a híeresebb városokból, mert lenne 1 db 8 órás szabadnapotok a héten. Ezt azok csinálják akik hónapokat töltenek egy országban, majd továbbállnak.
Nem kivitelezhetetlen, én pl. TikTokon is követek egy magyar lányt, aki ezt csinálja. Én ebbe tuti megőrülnék.
Illetve utolsó tanácsként, ha ajánlhatom Portugáliát Spanyolország helyett. Közel vannak egymáshoz, de Portugália egy leheletnyivel olcsóbb, mint Spanyolország.
Első három hozzászólónak köszönöm szépen! És pacsi! :)
#2 Igen,az :D. Hidd el... Még úgy is boldogabbak leszünk. Nagyon rossz a helyzetünk.
Bár nem vagyunk hülye gyerekek, feltaláljuk magunkat :)
#4 Ha ezt komolyan írtad... Akkor szerintem ne szólj hozzá olyanhoz, amihez nem értesz, mert barátom pont hogy mellé lőttél. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!