Lányomhoz ki kell utaznom Angliába, de csak 2 szputnyik oltásom van! Tudtok tippeket adni?
55 éves vagyok, sosem repültem még.
Sajnos csak 2 szputnyik oltással rendelkezem, esetleg érdemes lenne beadatnom a harmadikat?
Mire számíthatok a reptéren Budapesten?
Miket kell kitöltenem?
Karanténozni tudok a lányom családjánál, vagy be se fognak engedni az országba?
Sajnos muszáj utazni, vészhelyzet van:(
Teszt? Mi oltás nélkül utazunk.
Mit írnak a hivatalos oldalak? A repülőtársaság?
1#, augusztusban én is utaztam sputnikkal, azóta sajnos nem engednek be oltás nélkül/keleti oltással karantén nélkül 😕 Amúgy, sajnos karanténba kell menned, valamint meg kell rendelned a day 2&day 8 tesztetek (kb 50-100£ kozott mozog). Harmadik oltás nem lenne elég a karantén elkerülésére, mert 2 ott elfogadott dózist kell már minimum 14 napja megkapnod.
Kitölteni a passenger locator form- ot kell ( [link]
Ebbe bele kell írni a megrendelt teszt számát, amit érdemes utazás előtt kb 1 héttel megrendelni (bár nem tragédia ha később rendeled), arra a lakcímre ahol tartózkodni fogsz. Viszont karanténban kell lenned 10 napig vagy a hazautazás napjáig ha 10 napnál kevesebb ideig maradsz. A Budapesti reptéren viszont nem kell semmi extrára számítanod korona szempontból.
Az új szabályok életbe lépése óta a Szputnyik semmis, csak akkor mehetnél, ha harmadiknak az egydózisú Janssent kapnád.
Ezt elvileg ilyen kombinációban Magyarországon nem adhatják, gyakorlatban az orvoson múlik minden, már volt jópár hír arról, hogy mégis lehet.
Ha vészhelyzet van és ezt nem tudod kivárni, akkor csak a kötelező karantén marad, de olyan sok napot nem nyernél vele. Nem lehet ismerősnél tölteni a karantént, vannak erre kijelölt karanténszállodák, amikért persze fizetni kell. Fix áron 2285 fontba kerülnek, persze teljes ellátással (hiszen a szobát sem hagyhatod el). Plusz a két kötelező teszt a 2. és 8. napon még kb. 200 együtt, szóval kb. 2500 font kiadás a minimum.
A Janssen után 14 nappal utazhatnál, ha holnap elmennél egy oltóközpontba felvenni, 15 nap múlva lehetnél Angliában karanténkötelezettség nélkül, amúgy meg utazás napjától plusz 10 nap, mire a családoddal lehetsz.
Nyugodtan kijöhetsz, csak 2 & 8 napi tesztet kell megvenned, és 10 nap karantén.
De ha 3-dik oltást bevállalod, és lehet kérned akkor a Johnson oltást kell kérned mert abból csak 1 kell. Meg kell várnod a 14 napot oltástól számítva, és így nincs karantén neked. De gondolom a karantén nem okoz gondot. Ha a lányod kint él, akkor neki tudnia kéne mik a szabályok most. Én is kint élek, ezért tudom, hogy most mi az elvárás.
Koszonom az eddigi valaszokat! A sokezer fontos karantenhotelt sajnos nem tudom kigazdalkodni, lanyom lakasaban viszont tudnek karantenozni.
Amivel nincs is baj, mivel pont azert megyek, mert szuksege van ram, hogy ott legyek es segitsek neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!