Miért kap ilyen sok támadást, lehülyézést aki nem nagyon tájékozott a repterek, repülés, légitársaságok világában? (Proli, ostoba,...) Miért lett ez fokmérő?
A neten, akár itt is, láttam már többször, hogy ha valaki a repülés, reptéri dolgok, mi hogy alakul, mit hogy kell dolgaiban nem tájékozott támadás zúdul rá.
És főleg olyan stílusban, hogy "a szakmunkásképzőben ezt nem tanítják" meg "alap lenne tudni, de a magyar vidéki paraszt nem tudja" vagy "a prolik nem tudják csak".
Aki írja meg mintha ettől lenne különb.
És mintha a reptéri dolgok ennek lenne a fokmérője.
Amit a válaszoló tud, úgy állítja be, mintha ő meg a tájékozott, értelmes, világlátott emberek tudnák, tehát ők együtt, beleértve őt is, magasan a kérdező (meg sok válaszoló) felett áll.
Neki természetes ez az infó.
Mi lett?
Én életemben négyszer repültem, ebből három diszkont, egy pedig nemzeti.
Nem tévedek el a reptéren, annyit simán tudok, ami szükséges.
De a légitársaságok, repterek világa, repülés, meg a mögöttes dolgokról sok mindent nem.
Ettől nem érzem magam sem tanulatlan, sem műveletlen, proli vagy hasonló embernek.
Bocsi a hosszú lett, csak ezt röviden leírni nem tudtam.
Azért ha jobban szétnézel kérdező, a kérdések többsége elemista szintű tájékozatlanság rengeteg lustasággal elegyítve.
Mindennaposak azok a kérdések, amiket fél perc guglizással megválaszolhatna a kérdezője.
Mindennaposak azok a kérddések, amiket a kitalálója maga is meg tudna válaszolni, ha elolvasná a konzuli szolgálat, vagy a légitársaság gyik oldalát.
Persze te állhatsz a butaság és a lustaság pártján, én valahol nem hiszem, hogy a társadalomnak ezen rétegéhez kellene a normákat illeszteni.
Ja és még egy dolog: alapvetően épp ez a buta "szakmunkás" réteg az, amely önnön butaságát a leghangosabban kéri ki magának.
Ez van.
#12: " elemista szintű tájékozatlanság rengeteg lustasággal elegyítve."
Micsoda remek definíció! Engedelmeddel idézni fogom gyakran... :))))
" alapvetően épp ez a buta "szakmunkás" réteg az, amely önnön butaságát a leghangosabban kéri ki magának."
SŐT! EGyenesen okosnak tartják magukat, és lehülyézik a náluk tanultabb, eszesebb embereket! Lsd. még Dunning-Kruger hatás... :)
Engem itt három dolog szokott felidegesíteni:
1. A Google mellőzése. "Mennyiért jutok el Wizz airrel Stockholmba?" "Ryanairrel mekkora poggyászt vihetek fel a gépre?"
2. Mikor valaki bele akar vágni valami komolyabb dologba, de annyira életképtelen, hogy a legalapabb dolgokról is itt akar tájékozódni.
"Ki akarok költözni Norvégiába, milyen papírok kellenek majd?" "Hogyan találjak magamnak munkát Berlinben?"
3. Az emberi butaság. "Az egész családom retteg a repüélstől, ezért autóval mennénk Franciaországig, onnan pedig hajóval Amerikába"
#15: remek példák - és szerintem teljesen jogosan idegesítik a GYK-közönséget.
És ezek _csak_ az utazással kapcsolatos ostoba kérdések. (tudom, a fő kérdés itt kifejezetten erre vonatkozott).
Egész egyszerűen széttrollkodják az oldalt az ilyen kérdezők. Persze azt is sejtem, hogy az üzemeltetőnek kattintás = kattintás, erre jön a lóvé a hirdetőktől... :-s
Tehát nem érdeke megszűrni a kérdéseket.
A trollok ügyében igazatok van.
Én nem azokra gondoltam természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!