Angliában élő magyar állampolgár, akinek megvan a letelepedési engedélye, de az állampolgársága még nincs, vissza tud -e repülni angliába, ha hazautazik magyarországra a vírushelyzet idején?
Az egész családja kint él.
Illetve én, felnőtt magyar állampolgár, kiutazhatok -e oda repülővel?
Ha már van letelepedésid, akkor olvasd már el a gov.uk oldalon az erre vonatkozokat...
Amugy, igen, utazhatsz, mert attol meg a letelepedesid ugyanugy er... annyiban mas az allampolgarsagtol, hogy x ev tavollet utan elvesztheted, illetve nem szavazhatsz...
De ha ez ennyire nem megy, akkor inkabb ne utazz sehova...
Én komolyon nem tudom,hogy egyeseknek itt az oldalon tényleg annyire nem megy a szöveg értelmezés,vagy csak simán ennyire hülyék.
Elég értelmesen elmondták/leirtak stb nem egyszer,nem kétszer,hogy befele magyarországra mindenkinek negativ teszt kell vagy karantén!
Kifele meg továbbra is mindenki akkor megy meg oda ahova akar!Mit nem lehet ezen felfogni?!?!
Szerintem nem a szövegértés hiányzik, hanem egyszerűen csak az infó, hisz egy nemzetközi utazásban legalább 2 ország érintett, hogy az egyik kiutazási feltételeit százan leírták, még nem evidens, hogy a másik ország beutazási feltételei is ugyanazok, sőt...
[ Az Egyesült Királyságban a külföldről beutazók 14 napos karanténra kötelezettek, amely alól a meghatározott országokból, köztük a Magyarországról érkezők július 10-től mentesülnek, amennyiben a beutazást megelőző 14 napban nem kerestek fel más, a kivételek közé nem sorolt országot vagy területet. A beutazást megelőzően kitöltendő, és annak visszaigazolása az országba való belépéskor -akár mobiltelefonról - bemutatandó online formanyomtatvány ... A Passenger Locator Form kitöltése kötelező minden külföldről beutazó személynek, függetlenül attól, hogy mentesül-e a karantén-kötelezettség alól. ] (konzuliszolgalat.kormany.hu)
Magyarul egyelőre nem kell karantén a Magyarországról repülővel közvetlenül az Egyesült Királyságba érkezőknek, de a netes nyomtatványt még (max 48 órával az) érkezés előtt ki kell tölteni és a határellenőrzéskor bemutatni telefonon az eredeti webes, vagy a letöltött pdf formátumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!