Két felnőttnek és egy 2 éves gyereknek hány kilós poggyász javasolt egy 7 napos tengerparti nyaralásra?
10, 20 és 32 kilós poggyászok vannak.
Elég lenne egy 32 kilós? Vagy 2 db 20 kilós inkább?
Párom mindig kevés ruhát hoz magával, én sem szoktam túlzásba esni, de a gyerkőccel még nem nyaraltunk, így tanácstalan vagyok.
Ezt súlyra nehéz megmondani, mert azonos fajta öltözet súlya sem egységes - pl farmerek közt két-háromszoros külöbség is lehet.
Nálam bevált, hogy "próbacsomagolást" tartottam - azaz összeszedtem, mit vinnék magammal, mit vinne a párom meg a gyerekek -, és lemértem a súlyát.
Ez tényleg olyan kérdés, amit csak te tudsz megválaszolni. De eleve rossz is a megközelítésed: próbálhatnád azt, hogy egy kupacba rendezed ami szerinted KELL a nyaraláshoz, aztán elkezded szelektálni.
Mert ha belegondolsz, kell gumipapucs, fürdőruha, váltás pólók és fehérnemű. Maci, cumisüveg meg ilyenek.
Nagykamasz gyermekeimmel megcsináltuuk ezt, és egy kisméretű hátizsák + laptoptáska bőven elég volt egy hétre.
Még hogy 40 kiló kacat egy nyaraláshoz...
Nyáron nem kellenek vastag dolgok - akkor azért könnyebb megoldani a pakolást.
Nem nagyon lehet tanácsot adni, mert ez nagyon változó, emberfüggő: én pl. sosem hittem volna, hogy egy 10 napos, TÉLI utazást meg lehet oldani egy kézipoggyásszal - márpedig nekünk mindkettőnknek sikerült (2 felnőtt).
Nem mondom, jól ki volt tömve, de működött :-) ÉS SEMMI NEM HIÁNYZOTT KINTLÉTÜNK ALATT! Ráadásul apartmanban voltunk, nem is szállodába:-)
Itt tanultam meg, a Gyakorin, hogyan kell kevés cuccal utazni - és mindössze annyi beruházás kellett, hogy a törölközőink túl vastagok voltak - vettünk vékony, mikroszálas törölközőt :-)
Vékony papucs, vékony pizsama, stb.
Szerintem, ha okosan pakoltok, nyáron sem kell egy 20 kg-os bőröndnél több (plusz a kézipoggyász ingyenes, gyereknek is lehet kis hátizsákja :-) )
Nekunk ugyan meg nincs gyerekunk, de a keresztlanyom, aki most 3 eves, minden evben tengerparton nyaralt a szuleivel. Nem tudom melyik orszagba mentek, ok Horvatorszagban es Görögországban is voltak a babaval. Vittek nehany jol bevalt pelenkat, uszopelenkat, nehany bebietelt magukkal, mert kulfoldon nem biztos, hogy azt lehet kapni, amit itthon is. En a helyedben egy 20 es egy 10 kilos poggyaszt vennek, nektek, felnotteknek 1-1 hatitaskat is fel lehet vinni, a babanak meg dijmentesen lehet vinni babakocsit (nekik anno azt mondtak, hogy az a baba "tartozeka" :))
Inkabb most vedd meg, a repteren a parom egyszer minden kg utan 10 eurot fizetett, mert tulsulyos volt a poggyasz....
Egy 20 kilós biztosan nem elég.
Igazából a felnőttek cuccát könnyebb megsaccolni, annak elég a 20 kg.
A kisgyerek nehezebb téma, velük hajlamos túlzásokba esni az ember, de valószínűleg neki se lesz több holmija 10kg-nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!