Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Két felnőttnek és egy 2 éves...

Két felnőttnek és egy 2 éves gyereknek hány kilós poggyász javasolt egy 7 napos tengerparti nyaralásra?

Figyelt kérdés

10, 20 és 32 kilós poggyászok vannak.

Elég lenne egy 32 kilós? Vagy 2 db 20 kilós inkább?

Párom mindig kevés ruhát hoz magával, én sem szoktam túlzásba esni, de a gyerkőccel még nem nyaraltunk, így tanácstalan vagyok.

2020. jún. 20. 21:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szedd össze otthon, kb. mit és mennyit akarnátok vinni magatokkal és mérd le.
2020. jún. 21. 07:26
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

Ezt súlyra nehéz megmondani, mert azonos fajta öltözet súlya sem egységes - pl farmerek közt két-háromszoros külöbség is lehet.

Nálam bevált, hogy "próbacsomagolást" tartottam - azaz összeszedtem, mit vinnék magammal, mit vinne a párom meg a gyerekek -, és lemértem a súlyát.

2020. jún. 21. 07:28
 3/8 anonim ***** válasza:
12%

Ez tényleg olyan kérdés, amit csak te tudsz megválaszolni. De eleve rossz is a megközelítésed: próbálhatnád azt, hogy egy kupacba rendezed ami szerinted KELL a nyaraláshoz, aztán elkezded szelektálni.

Mert ha belegondolsz, kell gumipapucs, fürdőruha, váltás pólók és fehérnemű. Maci, cumisüveg meg ilyenek.

Nagykamasz gyermekeimmel megcsináltuuk ezt, és egy kisméretű hátizsák + laptoptáska bőven elég volt egy hétre.

Még hogy 40 kiló kacat egy nyaraláshoz...

2020. jún. 21. 07:31
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Én valószínűleg egy húsz és egy tíz kilós bőröndöt vennék, arra számítva, hogy a húsz kiló elég lesz de vész esetére a tíz kilós ott van a "kimaradt" dolgoknak. Ha meg nem kell? Nem drága az, tekintsük egyfajta biztosításnak. Biztos, hogy sokkal drágább, ha a reptéren kell venni...
2020. jún. 21. 12:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Nyáron nem kellenek vastag dolgok - akkor azért könnyebb megoldani a pakolást.

Nem nagyon lehet tanácsot adni, mert ez nagyon változó, emberfüggő: én pl. sosem hittem volna, hogy egy 10 napos, TÉLI utazást meg lehet oldani egy kézipoggyásszal - márpedig nekünk mindkettőnknek sikerült (2 felnőtt).

Nem mondom, jól ki volt tömve, de működött :-) ÉS SEMMI NEM HIÁNYZOTT KINTLÉTÜNK ALATT! Ráadásul apartmanban voltunk, nem is szállodába:-)

Itt tanultam meg, a Gyakorin, hogyan kell kevés cuccal utazni - és mindössze annyi beruházás kellett, hogy a törölközőink túl vastagok voltak - vettünk vékony, mikroszálas törölközőt :-)

Vékony papucs, vékony pizsama, stb.

Szerintem, ha okosan pakoltok, nyáron sem kell egy 20 kg-os bőröndnél több (plusz a kézipoggyász ingyenes, gyereknek is lehet kis hátizsákja :-) )

2020. jún. 21. 15:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk ugyan meg nincs gyerekunk, de a keresztlanyom, aki most 3 eves, minden evben tengerparton nyaralt a szuleivel. Nem tudom melyik orszagba mentek, ok Horvatorszagban es Görögországban is voltak a babaval. Vittek nehany jol bevalt pelenkat, uszopelenkat, nehany bebietelt magukkal, mert kulfoldon nem biztos, hogy azt lehet kapni, amit itthon is. En a helyedben egy 20 es egy 10 kilos poggyaszt vennek, nektek, felnotteknek 1-1 hatitaskat is fel lehet vinni, a babanak meg dijmentesen lehet vinni babakocsit (nekik anno azt mondtak, hogy az a baba "tartozeka" :))

Inkabb most vedd meg, a repteren a parom egyszer minden kg utan 10 eurot fizetett, mert tulsulyos volt a poggyasz....

2020. jún. 21. 18:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy 20 kilós biztosan nem elég.

Igazából a felnőttek cuccát könnyebb megsaccolni, annak elég a 20 kg.

A kisgyerek nehezebb téma, velük hajlamos túlzásokba esni az ember, de valószínűleg neki se lesz több holmija 10kg-nál.

2020. jún. 21. 19:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2020. jún. 24. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!