Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Ha pár napja járt le a személy...

Ha pár napja járt le a személyi igazolványom, utazhatok vele holnap Ciprusra?

Figyelt kérdés

Sajnos nem vettem időben észre. Figyelmetlen voltam, tudom.

Már olvastam utána, és egy éven belül lejárt személyivel elvileg még lehet utazni. De gondoltam hátha valaki tud mondani konkrét információt. Esetleg személyes tapasztalatot. Köszönöm!!

2020. febr. 3. 14:09
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Ideiglenes személyivel mentem végül és semmi probléma nem volt :) persze ez egy tanulság volt számomra, mert nem voltam a legnyugodtabb. De epsegben és probléma mentesen haza értem :) Természetesen azért nem javasolnám senkinek, hogy ugyan így csinálja! :D az biztos, hogy innentől nézni fogom az okmányaimat, szóval ha másért nem is, ezért megérte a kis stressz :)
2020. febr. 24. 22:37
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez az eset talán rábír, hogy létesíts ügyfélkapu regisztrációt.

Számos ügyintézést segítő, sőt, ügyintézéseket lehetővé tevő, lekérdezéseket biztosító szolgáltatása mellett, minden, a regisztrált személyhez kötődő okmány (személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély, forgalmi engedély stb.) lejártának közelgő időpontjáról figyelmeztető értesítést küld. Egyet, 60 nappal a lejárat előtt, egyet pedig 30 nappal a lejárat előtt. Így, nehéz elfelejteni a lejáratot, és számon tartani sem kell.

Ingyenes a létesítése is, és a fenntartása is.

Személyesen kormányablakban, okmányirodában kb. 5 percnyi ügyintézési idő. Online is foglalható hozzá időpont: [link] (Nyilván, bejelentkezés ügyfélkapu nélkül az indítás.) Az itt kapott sorszám alapján hívnak az adott időpontban, a helyszínen sorszámot sem kell kérni. (A hívótáblán a sorszám általában jól elkülönül, mert 1-2 számjegyű szokott lenni, míg a helyben kértek többszámjegyűek.)

Viszont, ha most kiváltasz személyazonosító igazolványt, az, e-személyi (chipes; 2016. január 1. óta ilyet adnak). Azzal pedig online, akár otthonról is regisztrálhatsz ügyfélkapura. Itt az ismertetője: [link] ; az u̲g̲y̲f̲e̲l̲k̲a̲p̲u̲.̲g̲o̲v̲.̲h̲u̲/̲r̲e̲g̲i̲s̲z̲t̲r̲a̲c̲i̲o̲/̲r̲e̲g̲E̲s̲z̲e̲m̲e̲l̲y̲i̲ ̲linkre kell kattintani.

2020. márc. 4. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!