Ha pár napja járt le a személyi igazolványom, utazhatok vele holnap Ciprusra?
Sajnos nem vettem időben észre. Figyelmetlen voltam, tudom.
Már olvastam utána, és egy éven belül lejárt személyivel elvileg még lehet utazni. De gondoltam hátha valaki tud mondani konkrét információt. Esetleg személyes tapasztalatot. Köszönöm!!
Így van, lejárt személyi nem személyi.
A nagyobb baj az lesz, ha kifelé kijutsz és visszafelé veszik észre - na akkor lesz csak igazán kavalkád! :-)
# 13
Linkelnéd konkrétan ezt a megállapodást??? Tartok tőle, hogy ez valami UL-fórumon olvastad...
ÉN ugyanis linkeltem a HIVATALOS oldalt, ahol pontosan le van írva, hogy a hazautazás napjáig érvényesnek kell lenni az igazolványnak/útlevélnek!
Ne terjesszetek már hülye információkat, lécci!
14-es, a 13-as szerintem erre gondolt - csakhogy itt sem Magyarország, sem Ciprus nem szerepel a felsorolt országok között:
És azért a megállapodás ellenére benne van ez a szöveg is:
"Mindegyik Szerződő Fél fenntartja magának a jogot arra, hogy egy másik Szerződő Fél nem kívánatosnak tartott állampolgárainak saját területére történő beutazását és tartózkodását megtiltsa."
# 15 Köszi! :)
Hát valóban...
De gyanítom, hogy már egy Wizzair/stb. reptéri pultnál nem engedik tovább - tehát nem is kell hozzá határőr v. hasonló hivatalos személy.
16-os vagyok, folytatom... A linkelt törvény szövege alapján találtam egy leírást, és igen, ott van, hogy a repülőtársaság simán megtagadhatja a beszállást.
FONTOS FIGYELMEZTETÉS!
A Külügyminisztérium javasolja, hogy a fenti lehetőséggel csak rendkívüli esetben éljenek. Számos olyan élethelyzet adódhat külföldön, amikor a lejárt érvényességi idővel rendelkező okmányt nem fogadják el. Csak példálózva említünk néhányat:
- …
…
- az utazási irodában vagy ügynökségnél megvásárolt repülőjegy birtokában sem engedik felszállni a repülőre, mert a légitársaság üzletszabályzata szerint csak érvényes úti okmánnyal rendelkezőket vesznek fel "
Na, kíváncsi vagyok, kiment-e a reptérre a kérdező... :)
Egyébként az ideiglenes személyi is jó lett volna ha kiadják neki.
A lejárt okmánnyal történő utazással kapcsolatban én is kíváncsi lettem volna a gyakorlati tapasztalatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!