Milyen érzés repülni?
A telefont nem kell kikapcsolni, ha van rajta repülő üzemmód. Arra kell állítani és nyugodtan használhatod. A felszállás, leszállás érdekes kicsit, de amúgy az egész repülés többnyire olyan érzés, mintha egyhelyben állnál. Kicsit unalmas. Ha ablak mellett ülsz és tiszta az idő, akkor viszont látod a tájat, ami úgy néz ki, mintha térképet néznél. Ha felhős az idő, olyan, mintha hó, vagy habfürdő lenne alattad.🙂
Kicsit izgalmas ha turbulenciába kerül a gép, mert akkor úgy ráz, mintha rossz minőségű, hepehupás országúton közlekednél.
Biztonságos repülést!
A repülőn nem leszel tériszonyos. :)
Egy ismerősöm nagyon durván tériszonyos, akár egy hídon is alig mer átmenni. De a repülőn kutya baja. :D
2-es válaszoló nagyon pontosan leírt mindent, én annyival egészíteném ki, hogy a fel- és a leszállásnál előfordulhat hányinger és fülprobléma: mindkettőt elég jól ki lehet küszöbölni ha a fel-,ill. leszállás alatt mentolos vagy eukaliptuszos cukorkát szopogat az ember.
Fényképeket tudsz készíteni a repülőn, de telefonálni, wifizni nem. A fedélzetre érve kell repülőgép üzemmódba tenni vagy kikapcsolni és a földet érés után lehet visszakapcsolni.
Szia!
Én múlt pénteken repültem először életemben. Én magától a repüléstől nem féltem, én a gyorsulást és az emelkedőket nem szeretem.
Felszállásnál kellemetlen volt, először kikanyarodik a gép lassan a kifutóra, megáll egy pillanatra. Aztán hallod, ahogy beindulnak a hajtóművek, és pillanatok alatt begyorsul, mintha puskából lőtték volna ki. Na én itt csuktam be a szemem és kapaszkodtak. A gyomrod liftezni fog egy kicsit, de nem vészes. Meg elég gyorsan elemelkedik, az lehet még kicsit kellemetlen, picit belepréselődsz az ülésbe, kicsit olyan mint a súlytalanság. Egyre távolabb kerül minden. Nem sok idő, és már egyenesben is van gép, és látod a felhőket magad alatt. Ez egy kicsit unalmas, nem nagyon lehet érezni hogy megy a gép olyan mintha egy helyben állnál, maximum a hangját lehet hallani (főleg ha a szárny mögött ülsz, mi ott ültünk). Illetve a füled ki és be fog dugulni, erre a cukorka jó megoldás.
Bemondják majd ha készülődik a gép a leszálláshoz, akkor be kell csatolni az öveket. Nekem például ez tetszett a legjobban. Érezhető egy picit hogy a pilóta nyomja lefelé a gépet, bedől néha oldalra (ez ablak mellől lehet látni is, ahogy a felőled lévő szárny emelkedik, a gép meg dől a másik oldalra). Egyre közelebb van minden, aztán egyszer csak hopp, földet ér. Pilótától függ hogy mennyire rázós a landolás, nálunk odafelé az volt, de nem kellemetlen, olyan mintha egy nagy kátyúba mennél.
Visszafelé már nem féltem a felszállást ól, viszont végig szinte tzrbulenciában voltunk. Kicsit kellemetlen, rázkódik a gép, de elviselhető. Nem szabad pánikolni, meg amíg a stewardesek nyugodtan járkálnak fel alá, nem szabad aggódni.
Telefont bemondják felszállás előtt, hogy tedd repülőgép üzemmódba, végig úgy kell legyen. Mivel nem tudsz úgy netezni, ajánlom, hogy vigyél egy könyvet, vagy rejtvényt, tök jól el lehet vele ütni az időt, meg zenét is tudsz hallgatni. :)
Összegezve: Ne félj, abszolút elviselhetető.
Remélem segítettem!
Üdv,
Egy tériszonyos pánikbeteg. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!