Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Wizz air-rel gyerekkel?

Wizz air-rel gyerekkel?

Figyelt kérdés

6 evesemmel utazunk. Ha nem veszek ulohelyet kifejezetten, kulon ultethetnek? Tapasztalatokra lennek kivancsi.

Koszonom!

2019. dec. 20. 23:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkel nem fognak szétültetni.
2019. dec. 21. 00:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek. Volt rá példa, hogy hiába volt gyerekkel szétültették őket.

Múlt héten egyedül utaztam wizzair-el. Egy anyuka engem kért meg, hogy cserélnék -e helyet a fiával aki 8 éves, és sorral lejjebb ült. Én cseréltem, de manapság már ez is ritka. Nem nagyon szoktak cserélni ülőhelyet.

2019. dec. 21. 01:21
 3/12 anonim ***** válasza:
Bocsi kimarat, hogy 3 sorral lejebb ült.
2019. dec. 21. 01:22
 4/12 aHermann ***** válasza:
85%

Szia!

Főszabály szerint nem ültethetnek szét, ha foglaláskor megadod, hogy az egyik utas 2-12 év közötti. Viszont ha foglaláskor v. később nem veszel ülőhelyet, akkor csak 24h-val korábban csekkolhatsz be.

Ilyenkor a maradék helyekből kaptok ülőhelyet, és ha nincs 2 egymás melletti nem fogtok együtt ülni. (Itt is előfordulhat, hogy a külön ad helyet, és de pénzért ülhettek együtt.)

Tudom, hogy extra költség, de mi mindig veszünk ülőhelyet, mert nem akarom megkockáztatni, hogy szanaszét üljünk, ráadásul nálunk 3 gyerek van (minimum egy szabad sor kellene).

A Ryanair üzletpolitikája ebből a szempontból egy kicsit normálisabb, mert a gyerek 25. sortól hátrafelé ingyen utazik (akár ablak mellett is), és a kísérőnek kötelezően kell ülőhelyet venni.

2019. dec. 21. 07:10
 5/12 anonim ***** válasza:
19%

Két működőképes opció is van.

1. Nem szexuálod a fillért és vesztek ülőhelyet.

2. Elfogadod, hogy egy hatéves kiválóan el tud működni 1.5 óráig egy európai repülés során anyu nélkül. Hétévesen simán elmenten öcsémért suli után óvodába meg bevásárolni, azért nem cselekvőképtelen egy ennyi idős gyerek.

2019. dec. 21. 08:35
 6/12 anonim ***** válasza:
71%
#2 Valóban előfordulhat ilyen, de az algoritmus biztosan nem ültet szét. Ha ilyen helyzet áll elő, akkor vagy abból adódhat, hogy a reptéren variálnak beszállás előtt, pl. mozgássérült utas miatt és nem figyelnek erre (ez akkor is megeshet ha van fizetett ülőhely) vagy mert nincs már hely, ahogy egy másik válaszoló is írta, de ezt nem nevezném szétültetésnek. Ha csak egy gyerekről van szó és minél hamarabb becsekkol az illető (nem 24,hanem 48 órával korábban már lehet) akkor minimális annak az esélye, hogy ez előforduljon.
2019. dec. 21. 09:06
 7/12 anonim ***** válasza:
82%
Illetve még egy eset lehet, ha foglaláskor a gyerek felnőttnek lett beállítva.
2019. dec. 21. 09:08
 8/12 anonim ***** válasza:
31%
Most komolyan ezen stresszelsz, és kockáztatod hogy a gyereknek egyedül kelljen utaznia, azért hogy megspórolj 2-3 ezer forintot? Nah, karácsony van, inkább nem mondok semmit. Hogy mit gondolok, azt meg szerintem így is tudod.
2019. dec. 21. 10:24
 9/12 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat.

Kedves Utolso! En leirom mit gondolok rolad. Rendkivul frusztralt ember lehetsz. Nem ertem, Mit faj neked egy kerdes. Es hogy miert Kell kovetkezteteseket levonni belole.

Tapasztalatok erdekeltek. A szabalyzatuk szerint nem tehetik meg, hogy szetultetnek. Az algoritmus alapja is ez es a stewardesseknek is meg kell oldani, hogy ilyen ne legyen. A repjegy 38 ezer. A helyjegy 15! Az út koltsegvetese 4 napra 250 ezer. Azert az a 15 ezer is szamit.

2019. dec. 21. 18:17
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, a szabályzatuk miatt nem tehetik meg. De ennek ellenére megteszik, ha nem tudják másképp megoldaniÉn eklg sűrűn repülök Anglia- Magyarország között, és mindig volt rá példa, hogy a gyerek nem az anyja mellett kapott helyett. De azt is tapasztalom, hogy valahogy megoldják a gondot.
2019. dec. 21. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!