Nem szomorú, hogy egy átlagos norvég egy nap alatt megkeresi egy repjegy árát az USA-ba?
A fizetesedet nem csak elelmiszerre koltod.
Adoznod is kell, biztositast fizetsz, lakhatasert fizetsz, stb.
En hiaba keresek sokkal jobban kulfoldon mint Magyarorszagon kerestem, a fizetesem jelentos resze elmegy alberletre.
Alberlet egy kis varosban 4-5szor annyiba kerul mint magyar videki varosban.
Az autobiztositasom 1 honapban tobb mint Magyarorszagon a negyedeves volt.
Kaja is dragabb, igaz hogy nem 4-5szor annnyi.
Abban egyetertek hogy az utazas nekik is ugyan annyiba kerul, tehat a Norveg konnyebben kifizet egy amerikai utat mint egy Magyar mert mindekettejuk ugyan azt az arakat fizeti, csak egyik tobb, masik kevesebb fizetesbol gazdalkodik.
03.53
De figyejjé má! Arra még mindig nem válaszoltál, minek vagy akkor kinn?
Utolsó előtti, itthon sem olyan egyszerű albérletet fizetni.. Vidéken megyeszékhelyen 100-120 egy albi, miközben a nettó 150 már kiemelkedő fizunak számít.
Én pl Németországban és Angliában (nem London) is sokkal könnyebben ki tudtam fizetni az albit, mint itthon.
Ott maradt kajára és alap megélhetésre és extrákra is.
Itthon örülnek az emberek , ha nem halnak éhen kb.
Nyugaton meg tök mindennapos, hogy a nyugdíjasok is étterembe, kávézóba járnak, utaznak stb. Itthon? 28500 minimal nyugdíj mellett? Választhat a farhát és a zsíros kenyér között.
En ugy szamolnam a kiadasokat, hogy a havi bevetelem (ami itteni atlagjovedelem) 50%-a megy lakhatasra, 30%-a kaja-ruhazkodas-kozlekedes-szorakozas, es 20%-ot felre tudok tenni.
Magyarorszagon az ATLAGfizetesbol hany szazalek a lakhatas, hany szazalek a kaja-ruhazkodas-kozlekedes-szorakozas, es hany szazalekot tudsz felretenni?
Nahat, ezert elek kulfoldon.
Hát kérdező, te még nem jártál arra.
Én most voltam azon a környéken,Norvégiában Dániában is most voltam..
Hát mit ne mondjak, egy üveg ásványvíz forintosítva 800 ft, egy zacskó Lays chips 1200 ft, Snickerset 600 forintért vettem 1 db-ot, a reggeli 2 db péksüteményem egy 2 dl-es kávéval 6000 forint volt egy külvárosi pékségben..
Hiába az az akkora fizetés, ha minden 10*esébe kerül mint nálunk. Ha a kaja ennyi mennyi lehet egy albérlet?
Bele se merek gondolni..
Voltam tavaly Olaszországban is délen, meg Spanyolországban is délen, és nem annyik az árak ott sem mint itt, hiába a duma.. A legegyszerűbb joghurt ami nekem az alapélelmiszer 1 euro volt, egy sima gyümölcsjoghurt.. 300 ft felett.. Itthon kb már 110ért veszek sima gyümijoghurtot.. Spanyolban hatalmas a munkanélküliség amúgy is.
Angliában is voltam pár éve 2*1 hetet, az élelmiszer ott pl valóban nem sokkal drágább mint itt, de az albérlet, a council tax, a benzin, a cigi stb minden a sokszorosa, egyedül a kaja ami nem vészesen több mint itt. Bár Londonban pl hajmeresztő árakért ettem egy sarki hamburgezőben is, mai napig kísért hogy ketten 2 hambi sült krumplival, 2 narancslé meg 1 kávéért fizettünk közel 23 ezer forintnyi fontot.
USA-ból 2 hete jöttem haza, nyugati part.. Hát ott meg no comment, ott is nagyon drága volt minden, radásul nagyon zavaró, hogy a nettó árak vannak kitéve, és fizetésnél derül ki hogy nem annyit fizetsz amennyik ki voltak írva, hanem ugye bruttót, szóval jóval többet.
Szóval kicsit utazgassál, azt rájössz mi hogy is van. Ja hogy nyomi proli vagy és nem tudsz utazgatni? Sorry..Én itt élek Magyarországon, keresek annyit hogy utazgassak, szerencsére nem a bal oldali idiotapropogandából szerzem az ismereteim, hanem személyes tapasztalatból.
17# de a magyar pénztárcádhoz mérted az árakat. Így nem sok értelme van pampogni.
Norvégiában egy takarító is megkeresi atszámítva a havi ~1 misit (alulról karcolva). Itthon meg kb 120 ezret lehet keresni ezzel.
Így már rögtön nem olyan vészes, hogy 5x annyi a snikers náluk.
Magyar penztarcaval valóban szar utazni. Én ezért is szeretem Ázsiát és Afrikát.
Nyugodtan tudok minden nap étteremben enni, nem vág földhöz, mint mondjuk Londonban. (mi is sikeresen vettünk 9 ezres hamburgert)
Igen ez igaz, Grúziában pl fillérekért ettünk 3 fogásos kaját, meg 18 ezerért szálltunk meg 3 éjszakára reggelis hotelben. :) Az igaz, hogy arra sokkal bátrabban lehet költeni. De a "nagyon Ázsia" engem nem érdekel, csak a Kaukázusig.
De nem csak a Snickers.. Ha ennyi a kaja, akkor az albérlet meg az egyéb költségek is nyilván jócskán többek. Most annyira nem érdekel, hogy keresgessem. Akkor mit ott az 1 misi? Semmi. Na de azért is rákerestem már a Numbeon, egy átlag egy szobás lakás forintosítva 500 ezer felett van jócskán havonta. És akkor még a többi dolog egész hónapban...
Van Londonban élő ismim, 1800 fontos albérletet fizet, hiába keres 3000 fontot, ha csak az albérlet ennyi, és még nem evett, nem ivott, nem vett ruhát, nem közlekedett semmit nem csinált. Nem is utazik annyit mint én itthon élve, akinek 80 ezer ft a lakáshitele és a fizetésem nem töredéke az övének, hanem a fele. Na most ő ha kifizeti az albit, én meg a lakáshitelt máris nekem maradt több..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!