Amerikába repülök átszállásal, le kell pecsételtenem az útlevelemet?
USA belépésnél kapsz pecsétet.
Schengen elhagyásakor magyar állampolgárok nem kapnak pecsétet, de az útlevélellenőrzésen megnézik majd.
Minden ország ami nem Eus ott van útlevél ellenörzés, és ott általában nyomnak is bele egy pecsétet.
Szerintem svájcban automatikusan lesz még mielött a tranzitba be érsz.
Amerikában meg 100%, hogy van ellenörzés.
Első vagyok. Igen, Amerikában ahogy leszállsz a gépről, egyből vámellenőrzéshez vezet az út mindenkinek, az magától fog értetődni, ott nem kellesz keresni hogy hol :)
A svájci helyzetről nem tudok, én Münchenben szálltam át, itt nem néztek az útlevelemre, nem kaptam pecsétet, egy önellenőrzős kapun kellett átmenni csak útlevéllel ha jól emlékszem.
Ne gondold, hogy ezt majd neked kell kitalálni, hogy Zurich-ben kell-e pecsét. Ha kell akkor rögtön ahogy leszállsz a gépről egy kapun át fog vezetni az út, ahol kapod a pecsétet. Ha meg eljutsz az amerikai gépig pecsét nélkül akkor nem kellett.
(Amúgy mentem már New York-ba zurichi átszállással (gondolom Swiss-el mész), nem kell semmi.)
Így igaz, erre neked nem kell külön felkészülni :)!
Ha útlevél ellenőrzés, pecsételés van, akkor ezt el sem tudod kerülni.
Neked csak a gate-t kell keresned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!