Fel tudom venni az útlevelemet vagy csináltatnom kell újat? Bővebben lent
Még átvehető, egy évig őrzik.
↓
„30. § (2) Az útlevélhatósági eljárásban keletkezett iratokat az úti okmány érvényességi idejének lejártától számított egy évig kell megőrizni, ezt követően azokat az iratkezelésre irányadó jogszabályok szerint selejtezni kell.” ← 1998. évi XII. törvény a külföldre utazásról
Ez a tájékoztatás olvasható, például, egy megyei kormányhivatal honlapján is: „A kormányablakhoz postázott és postai úton át nem vett elkészült okmányok a hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében a kiállítástól számított egy évig átvehetők az illetékes kormányablakban.”
mi igy jartunk: parom marciusban volt otthon es csinaltatott uj utlevelet amit a szuleim cimere postaztatott, hogy mikor en majusban megyek latogatoba, elhozzam neki
a haz egyik lakoja nem ismerte fel a nevet az ajanlott kezbesitesen ezert azt visszautasitotta es a postas visszavitte az utlevelet a feladonak, aki a keruleti okamnyiroda
parom csinalt egy meghatalmazast, hogy en atvehetem az utlevelet, bementem majus vegen a helyi okmanyirodaba es sorba se kellett allnom, ott a pult mogott volt az egyik szekrenyben elteve a visszakuldott iratok kozott a parom utlevele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!