Ha nem veszek ülőhelyet a repülőre akkor mikor kezdődik a check in 23 órával indulás előtt, akkor ingyen választhatok?
"Hogyne :D. Automatikusan kapsz egyet a maradekbol."
Ez nem igaz. A nem fapadosoknál eleve nem kell ülőhelyet venni, mert a vásárláskor választhatsz, vagyis a kérdező nyilván a fapadosakra gondol. Ott pedig választhatsz amikor nyílik az online checkin.
Egyébként én nem egyszer utaztam már úgy, hogy nem foglaltam ilyenkor széket. Persze elkapkodták az összes ülőhelyet és engem már nem tudtak hova ültetni úgyhogy kaptam ingyen nagy lábhelyes vagy vészkijárat előtti ülést.
Fapadosoknál nem választhatsz, ha nem vettél előre ülőhelyet. Véletlenszerűen kisorsolnak egy helyet, azt nem módosíthatod.
Menetrend szerintinél általában vásárláskor választhatsz, de még becsekkoláskor is módosíthatod, ha nem választottál korábban és van jobb hely a kisorsoltnál.
Ha nem veszel ülőhelyet, akkor - fapadoséknál -a becsekkolás elkezdésekor ismét felajánlja az ülőhely választást - ha ekkor mégis választasz, az ülőhely fizetős lesz.
Ha tovább lépsz és nem választasz, akkor ad egyet, kijelöl egyet Neked és arra a helyre kell ülnöd, amit adtak.
Csak a sutyerák prosztó fapados társaságok kérnek külön pénzt a helyválasztásért. Normálisaknál választhatsz a fennmaradt szabad helyek közül. Ha a reptéren csekkolsz be, akkor általában felajánlanak egyet, de ha kéred pl. hogy ablak mellé akarsz ülni és még van ablakos hely, akkor olyat kapsz.
Online check-in esetében érdemes korábban ránézni, mert általában már jóval előbb megnyílik a lehetőség és ha kivárod a 23 órát, már elfogytak a jó helyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!