Egerben és a közelben mit érdemes megnezni?
Történelmi belváros, egri vár, minaret, strand, szépasszony völgy.
Közelben: Bogács strand, Demjén strand, Bélapát apátság + bélkő, Noszvaj Delamotte kastély, Mezőkövesd gépmúzeum + matyó múzeum + zsóry fürdő
Amiker első ír, azok jók.
Még ami eszembe jutott:
-A főiskola tornyában a csillagvizsgáló!
-Bazilika
-Érseki palota (van egy múzeumi része)
-"Város a város alatt" nevű kiállítás. A város alatt ugyanis nem tudom hány km-nyi borospincék vannak.
-Noszvajon a kastélyon kívül Síkfőkút az ilyen kirándulóhely (van egy tó, meg szép és hangulatos környék). Meg a noszvaji barlanglakások, szerintem azok is érdekesek.
-Szilvásvárad is ugye nagyon népszerű kirándulóhely.
Lillafüred sem elérhetetlen.
Illetve nagyon jó túrázós hely a Nagy-Eged hegy. Kilátással a városra.
Mi ősszel voltunk. Hegyoldalban épp szőlőt szüretelték, a növényzet pedig álomszerű sárga-vörös őszi színekben pompázott. Kihagyhatatlan! 😍
Meg az egyetem épületében van valami torony (varázstorony? Bazilika mellett). A kiállítás nem nagy szám, csillagászatos múzeum, de végighallgattuk, kedvesek. A lényeg a kilátás a tetejéről! Onnan is ámulatbaejtő!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!