Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Balaton bérlettel lehet olyat...

Balaton bérlettel lehet olyat csinálni, hogy nem utazom a Balatonig, hanem csak Székesfehérvárig, illetve Gárdonyig?

Figyelt kérdés

Egy olyan vasútvonalon, ami érinti ezt a két várost.

[link]

2019. jún. 15. 00:35
1 2
 1/13 anonim válasza:
88%
Lehet. Megmutatod a kalauznak a bérletet, bólint, hogy okés, te meg előbb leszálsz, mint ameddig szól. Nyilván elméletileg nem erre lett kitalálva, de ha már leszáltál, nem fog lincselést indítani ellened a MÁV. Ha meg még fent vagy a vonaton, akkor végül is érvényes bérlettel utazol.
2019. jún. 15. 02:40
 2/13 anonim válasza:
86%
Persze. Kutyát nem érdekli, hogy meddig utazol a bérleteddel ameddig ki van fizetve.
2019. jún. 15. 08:36
 3/13 A kérdező kommentje:
Az jó, de ha Fehérváron vagy Gárdonyban szállok fel egy ilyen vonatra, és megyek Budapestre, megbüntethet a kalauz, ha látja, hogy nem a Balatonon szálltam fel? Vagy egyébként közben is le lehet szállni gond nélkül a bérlettel?
2019. jún. 15. 08:56
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

Nem lehet, tekintettel arra, hogy a balatoni vonatok NEM ÁLLNAK MEG Gárdonyban: ha megnézed a menetrendet, a legtöbb vonat IC meg Express, de még a sebesvonat is Kelenföld után először Aligán áll meg.

[link]

Amúgy fel vannak sorolva a menetdíjtáblázat I.kötet D fejezetében, mely állomások tartoznak bele (tekerj lefelé jó sokáig, a D-ig):

[link]

2019. jún. 15. 10:22
 5/13 anonim ***** válasza:
70%

Még annyit kiegészítésként a 4-es válaszomhoz: Székesfehérvár NINCS BENNE a D fejezet felsorolásában, így elvileg nem lehetne ott sem felszállni, még ha meg is áll némely vonat - már csak azért sem, mert a bérlet Budapest és a Balaton között érvényes.

Gyakorlatilag, ha felszállsz, akkor a következő lesz: mivel Budapest és Székesfehérvár között már egyszer tuti végigment a kalauz a vonaton, így, ha Székesfehérvár után mutatod neki a bérletedet, az "kissé" gyanús lesz neki. Ezek után, hogy megbüntet-e vagy sem, azt nem lehet tudni...

Sokkal egyszerűbb lenne, ha megkérdeznéd egy állomáson.

2019. jún. 15. 10:31
 6/13 A kérdező kommentje:

De ha megnézed ezt:

[link]

Mi a helyzet pédául a 10:15-ös vonattal? Tudom, hogy van átszállás, de Gárdonyban is megáll, csak azt nem tudom, hogy szabályos-e ott leszállni.

Mindenesetre Székesfehérvárnál működhet a dolog, ugye?

2019. jún. 15. 10:33
 7/13 A kérdező kommentje:
Most nézem a 10:31-es választ, igazad lehet. Akkor hagyom inkább.
2019. jún. 15. 10:35
 8/13 anonim ***** válasza:
68%

Amúgy amit belinkeltél, az nem jó, mert bejelölted Gárdonyt érintve: ez a következőképpen nézne ki: Siófoktól Székesfehérvárig elmész egy balatoni vonattal és ott át kell szállnod egy NEM BALATONI vonatra, amin már nem érvényes a bérlet.

Íme az általad belinkelt, 10:15-ös balatoni vonat állomásainak felsorolása: Székesfehérvár után csak Érd alsón áll meg.

[link]

2019. jún. 15. 10:44
 9/13 A kérdező kommentje:
Ez igaz, és logikusnak is tűnik, de abban a dokumentumban a budapesti állomások között fel van sorolva Kőbánya-Kispest is, márpedig onnan csak átszállással lehet eljutni Siófokra, és az egyik vonat személyvonat. Emiatt nem volt nekem egyértelmű.
2019. jún. 15. 10:51
 10/13 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom, milyen dokumentumról beszélsz, mert se az általad belinkelt helyen, se a D fejezetben nincs szó Kőbánya -Kispestről (Ez nem is Főpályaudvar, azaz fejpályaudvar).

De mint említettem, legegyszerűbb, ha megkérdezed valamelyik állomási pénztárnál vagy a MÁV központi tudakozójába, hiszen én sem vagyok tévedhetetlen :-) .

Ha esetleg megteszed, akkor írd le a választ, légyszi, mert mást is érdekelhet.

2019. jún. 15. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!