Hova érdemes utazni (Szlovákia, Ausztria, Szlovénia ) decemberben, ahol havat is látunk?
Idén a két ünnep között tervezünk utazni, szeretnénk ha gyermekünkkel havat is látnánk. Nem kifejezetten síelés a cél. Inkább hangulatos, havas téli szálláshelyet keresünk, lehetőleg a határ közelében (veszprémiek vagyunk), ami gyerekbarát is.Tudtok ajánlani valamit?
Neten borzasztó sok van, és nem vagyok járatos a netes foglalásokban. :-(
Én Lengyelbe mennék a helyedben, Zakopánéban :))) hihetetlenül nagyszerű hely, a hangulat valami szuperjó, és az árak is igen barátságosak.
Ráadásul nekünk a szállás miatt se kell aggódni, egy igen jó ismerősünknek hála mindig van hely, ha menni akarunk :)
Nincs túl közel, ez igaz, viszont maximálisan megéri elmenni oda!
A biztos hóhoz sajnos fel kell menni 1500 vagy inkább 2000 méter fölé, ott még nyáron is lehet hó. Én a Dachstein környékét javaslom, bár az nem a határ közelében van, viszont nagyon szép vidék. Webkamerán (is) lehet sasolni az időjárást:
Az osztrák előrejelzések közül én ezt szoktam nézni:
Szállást a bookingon érdemes foglalni, de lehet a helyszínen is keresni, csak ahhoz nyelvtudás is kell, ill. kiemelt időszakban jó eséllyel már foglaltak a népszerű helyek.
Mindenekelőtt itt van egy ellentmondás. Hogy abban az időpontban hol lesz hó, ma senki meg nem mondja. Hogy abban az időpontban előtte lesz a (jó) szállás, azt se mondja meg senki. Ha viszont most foglalsz, lutri. Plusz lehet szép napos fagyos idő, meg esős borongós is. Hegyekben télen a felhős idő nem élmény, semerre se látni.
Én kivárnék karácsony előttig. Akkor keresnék szállást. Szlovénia nem jó, mert magasan csak turistaház van (erősen bizonytalan). Én Rax, Schneeberg környékét ajánlom. Határtól egy óra kocsival, sok faluban lehet szállást szerezni (akár 30-40 km-re) és mindkét hegyre van vasút, felvonó, libegő. Továbbá gyerekeknek játszópálya. Mindkettő 2000 feletti és a tetejének nagy része szelíd lankás jó utakkal, séta is lehetséges, akár nagyobb (5-10 km) távokra relatíve kis szinttel.
AUSZTRIA:
Nem egészen közel a határhoz, de azért mégsem Tirol: Hallstatt, Bad Aussee, Bad Ischl. Gyönyörű mind, egymáshoz közeli települések, gyerekeknek is találtok programokat. A múlt héten már láttunk a hegyek tetején havat. Ha egy kicsit bátrabbak vagytok, és nem féltek a magasban, akkor ajánlom Dachsteint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!