Mi kell szlovákia vagy szlovénia határ átlépéséhez?
Schengeni övezet:
Magyarország, Szlovákia és Szlovénia egyaránt a Schengeni övezet tagja, ahol alapesetben nincs határellenőrzés. Ideiglenesen visszaállítható, de ezeken a határainkon ténylegesen sincs mostanában semmilyen ellenőrzés. Legyen a zsebedben a személyi, de pont úgy sétálsz át / mész át biciklivel / vonattal / autóval a határon, mintha a szomszéd megyébe mennél. Csak arra figyelj, hogy mindkét említett országban Euró a pénznem.
Horvátország már EU-tag, de még nem tagja a Schengeni övezetnek. Ezért határellenőrzés van, vámvizsgálat nincs a magyar-horvát határon.
A magyar-horvát, magyar-szerb, magyar-román és magyar-ukrán határszakasz jelenleg a Schengeni övezet külső határa. Horvátország tervek szerint hamarosan csatlakozik a Schengeni övezethez.
Bárhol is vagy széles e világon, valamilyen személyi azonosításra alkalmas igazolvány nálad kell, hogy legyen. Nem csak akkor, amikor átléped a határt.
Tehát Szlovákiában és Szlovéniában is magadnál kell tartanod vagy a személyi igazolványodat, vagy az útleveled, attól függetlenül, hogy a határon ellenőrzik-e vagy sem.
Az ország két ellentétes oldalán lévő országról beszélünk.
Azért pont e kettő mert mindkettő szlov-val kezdődik?
Ha választani akarsz, százszor inkább Szlovénia, mint Szlovákia...
"Nem azért kérdeztem mert primitív lennék "
Nem is azt mondtam hogy te vagy primitív,bar a dolgok állását nézve írhattam volna nyugodtan azt is........hiszen ezek szerint itt arról van szó hogy meg akarsz lógni a büntetés végrehajtás elöl,ezert elszöknél egy szomszéd eu-s országba,mert hogy ott nincs a határon ellenőrzés.......no comment......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!