Még mindig fényképes bérletekkel lehet utazni a BKV-n?
Már vagy 20 éve vettem utoljára pesti bérletet akkor még fénykép és ilyen műanyagban volt.
A MÁV -nál már csak ilyen kis papírfecnit adnak.
Amire te gondolsz, az a bérletigazolvány. A bérlet akkoriban is fecni volt, de kellett hozzá az igazolvány, hogy érvényes legyen.
Manapság vásárlásnál lehet választani: ha van még régi bérletigazolvanyod, annak a száma is ráírható, de megfelel helyette a személyi igazolvány száma (vagy diákoknak a diákigazolvány). Az adott okmánnyal együtt érvényes a bérlet.
Ha esetleg nem élsz már Magyarországon, ahogy én sem, akkor az előző választ kiegészítem azzal, hogy nem csak a személyi és diákigazolvány hanem az útlevél is használható. Aztán hogy nem magyar útlevél is jó-e azt tudja a miskolci pék. Ha itt nézed, [link] van ahol kiírják, hogy "Magyar diákigazolvány" van ahol csak "diákigazolvány" szerepel de az "útlevél" előtt nincs magyar előtag. Ha feltesszük, hogy nem a Józsi aki az oldalt bepötyögte hagyta le itt-ott akkor arra a következtetésre kell jussunk, hogy nem csak magyar útlevél használható. Viszont ha átváltasz angolra ott már csak a felsőoktatásnál szerepel útlevél. Na, erre varrjon gombot, aki tud.
Ha az üzletszabályzatot nézed meg:
> A bérletek (az arckép nélküli bérlet kivételével) csak bérletigazolvánnyal (teljes árú bérletek
bérletigazolvány helyett személyi igazolvánnyal, útlevéllel vagy kártya formátumú vezetői
engedéllyel is) használhatók
Itt sem szerepel, hogy nem magyar nyelvű útlevelet elfogadnak-e... Magyarország, én így szeretlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!